Windows Tips & News

Firefox 67: Beskyttelse av kryptovalutagruvearbeidere og fingeravtrykk

click fraud protection

Firefox 67 er den kommende versjonen av den populære nettleseren. Det kan tillate brukere å blokkere kryptovaluta-gruvearbeidere og fingeravtrykkere.

Fra og med Firefox versjon 67 kan nettleseren inkludere kryptominering og fingeravtrykkbeskyttelse som vil blokkere JavaScript-koden til kryptominere og avslutte fingeravtrykksforsøk av visse nettsteder.

Funksjonen er planlagt inkludert i Firefox 67 14. mai 2019. Det kan justeres ved å bruke følgende nye alternativer:

Sideinformasjonen kan brukes til å se om nettleseren fant og blokkerte kryptominering og fingeravtrykk på det åpne nettstedet.

Alternativene lar brukeren raskt legge til unntak for et nettsted.

Hvis du ikke er kjent med webkryptominers, er de programmer skrevet i JavaScript. De er ment å bruke datamaskinens ressurser til å utvinne en eller flere kryptovalutaer som bitcoin. Når du besøker et nettsted med en kryptominer, vil det forårsake høy CPU-belastning.

Et nettlesers fingeravtrykk er et sett med egenskaper samlet inn for unik identifikasjon av en bruker eller enhet. Det kan inkludere skjermstørrelse, installerte språk, utvidelser, plugins og regionale alternativer. Med andre ord, informasjonen som nettleseren din rapporterer til en webserver eller et nettsted er ofte nok til å bygge et pålitelig fingeravtrykk.

En annen interessant endring i Firefox 67 er en dedikert profil for hver installasjon av Firefox (inkludert Nightly, Beta, Developer Edition og ESR-installasjoner). Dette vil gjøre Firefox mer stabil når du bytter mellom installasjoner på samme datamaskin og vil også tillate deg å kjøre forskjellige Firefox-installasjoner samtidig.

  • Du vil ikke miste noen personlige data eller tilpasninger. Eventuelle tidligere profildata lagres og assosieres med den første Firefox-installasjonen som ble åpnet etter denne endringen.
  • Fra og med Firefox versjon 67 vil Firefox-installasjoner ha separate profiler. Dette vil først gjelde for Nightly versjon 67, og deretter gå til versjon 67 av Developer Edition, Beta, Firefox og ESR.

For flere detaljer, se Firefox 67: Individuelle profiler for samtidig installerte versjoner.

Telemetri og datainnsamling kommer også til Windows 7 og Windows 8

Telemetri og datainnsamling kommer også til Windows 7 og Windows 8

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI den nylig utgitt...

Les mer

Cinnamon 4.6 utgitt, sjekk ut hva som er nytt

Cinnamon 4.6 utgitt, sjekk ut hva som er nytt

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenLinux Mint-teamet ...

Les mer

Aktiver eller deaktiver Juster for sommertid i Windows 10

Aktiver eller deaktiver Juster for sommertid i Windows 10

Slik aktiverer eller deaktiverer du Juster for sommertid automatisk i Windows 10Sommertid (DST), ...

Les mer