Windows Tips & News

Microsoft oznámil päť nových písiem, ktoré nahradia Calibri v aplikáciách balíka Office

click fraud protection

Pred 15 rokmi, spolu s teraz nepodporovaným Office 2007, Microsoft predstavil Calibri – predvolené písmo pre aplikácie balíka Office, ktoré nahradilo Times New Roman. Teraz si spoločnosť myslí, že je čas posunúť sa ďalej a opäť zmeniť predvolené písmo. Pre aplikácie Office, ktoré používajú stovky miliónov používateľov po celom svete, ide o výraznú zmenu a spoločnosť sa nechce s rozhodovaním unáhliť. Spoločnosť Microsoft na svojej oficiálnej webovej stránke oznámila päť nových kandidátov na písmo, ktoré nahradia predvolené písmo Calibri. Tieto písma sú už dostupné v aplikáciách balíka Office, takže používatelia si ich môžu vyskúšať a rozhodnúť sa, ktoré z nich je najlepšie.

Nové vlastné bezpätkové písma zahŕňajú nasledujúce: Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford a Grandview. Microsoft hovorí, že nové písma predstavujú rôzne štýly, ako napríklad humanistický, geometrický, švajčiarsky a industriálny. Softvérový gigant chce, aby si používatelia vyskúšali nové písma a poskytli spätnú väzbu, aby si spoločnosť mohla vybrať to najlepšie, ktoré bude slúžiť ako predvolené písmo v nasledujúcich rokoch. Je dôležité poznamenať, že Microsoft sa neplánuje zbaviť Calibri. Zostane v aplikáciách balíka Office spolu s novými rodinami písiem.

Tu je príklad nových písiem spolu s aktuálnym predvoleným Calibri:

Stiahnite si nové písma balíka Office

Nie je potrebné sťahovať súbory písiem a inštalovať ich ručne. Nové písma sú už dostupné v aplikáciách balíka Office pre Windows, MacOS, Web, Android a iOS. Ak chcete získať prístup k novým písmam, musíte mať aktívne predplatné na Microsoft 365 so zapnutými cloudovými písmami.

Ak chcete povoliť nové písma v systéme Windows, postupujte takto.

  1. Otvorte Word alebo akúkoľvek inú aplikáciu z balíka Microsoft 365.
  2. Kliknite Súbora prejdite na stránku účtu.
  3. Pod Ochrana osobných údajov účtu kliknite na Spravovať nastavenia možnosť.
  4. Zapnúť Povoliť Connected Experience a kliknite OK.

Teraz si môžete vybrať nové písma z rozbaľovacej ponuky písiem. Upozorňujeme, že na stiahnutie nových rodín písiem musíte mať aktívne internetové pripojenie.

Pokiaľ ide o mobilné platformy, tieto písma už existujú, ak máte aktívne predplatné na Microsoft 365. Stačí spustiť aplikáciu, ktorú potrebujete, a vybrať jedno z nových písiem z rozbaľovacej ponuky. Opäť sa uistite, že máte aktívne internetové pripojenie na stiahnutie týchto písiem z cloudu.

Zdroj: Microsoft.

Spustite WSL Linux Distro ako špecifický používateľ v systéme Windows 10

Spustite WSL Linux Distro ako špecifický používateľ v systéme Windows 10

ODPORÚČANÉ: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac

Čo je nové vo Firefoxe 56

Čo je nové vo Firefoxe 56

ODPORÚČANÉ: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac

Kalkulačka Windows 10 má prevodník mien

Kalkulačka Windows 10 má prevodník mien

V systéme Windows 10 spoločnosť Microsoft nahradila stará dobrá kalkulačka s novou modernou aplik...

Čítaj viac