Windows Tips & News

Se navn og verdier for miljøvariabler for en prosess i Windows 10

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Miljøvariabler i et operativsystem er verdier som inneholder informasjon om systemmiljøet og den påloggede brukeren. De fantes også i OS før Windows, for eksempel MS-DOS. Applikasjoner eller tjenester kan bruke informasjonen definert av miljøvariabler til å bestemme forskjellige ting om operativsystemet, for eksempel til oppdage antall prosesser, den påloggede brukerens navn, mappebanen til gjeldende brukers profil eller de midlertidige filene katalog. I denne artikkelen vil vi se hvordan du kan se miljøvariabler definert for en spesifikk prosess i Windows 10.

Dessverre kjenner jeg ingen innfødt måte (dvs. uten å bruke tredjepartsapper) for å se variabler for noen applikasjoner som kjører i Windows, men Sysinternals Process Explorer gjør dette perfekt.

  1. Last ned Process Explorer og kjør den som administrator.Last ned prosessutforskerKjør prosessutforsker som administrator
  2. Høyreklikk på prosessen du er interessert i og velg "Egenskaper..." fra hurtigmenyen.
  3. Egenskapsvinduet for den prosessen vises på skjermen. Bytt til fanen Miljø og se det komplette settet med variabler for den valgte prosessen. Dette er veldig nyttig.
    Windows 10 ser miljøvariabler for en prosessI skjermbildet mitt kan du se en rekke COMMANDER_*-variabler, som er tilgjengelige eksklusivt for Total Commander (totalcmd64.exe-prosessen).
    Hvis jeg skriver "cd %commander_path%" i Total Commanders kommandolinje, vil den hoppe inn i katalogen der den er installert.

Det er det. Nå vet du alle de nyttige måtene å se navnene og verdiene til variabler definert for en prosess i ditt Windows 10-miljø.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Endre DPI-skaleringsnivå for skjerm i Windows 10

Endre DPI-skaleringsnivå for skjerm i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSlik endrer du DPI...

Les mer

Last ned Block Edge fra automatisk installasjon i Windows 10

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Vis eller skjul samlinger-knappen i Microsoft Edge

Vis eller skjul samlinger-knappen i Microsoft Edge

Slik viser eller skjuler du samlingsknappen i Microsoft EdgeNok en mindre oppdatering har landet ...

Les mer