Windows Tips & News

Windows Subsystem for Android mottar Android 12.1 og nye funksjoner

click fraud protection

Microsoft har i dag gitt ut en stor oppdatering for Windows Subsystem for Android til Insiders i Dev-kanalen. WSA versjon 2204.40000.15.0 for Windows 11 bringer med seg Android 12.1, forbedret integrering av delsystemet med Windows, og det oppdaterte utseendet til innstillingene.

Hva er nytt i Windows Subsystem for Android 2204.40000.15.0

Oppdater til Android 12.1

Microsoft har oppdatert kjernesystemet Android til Android 12.1. På grunn av dette kan det imidlertid hende at enkelte programmer ikke lenger starter. Det er kjente problemer knyttet til denne endringen.

Valgfri telemetri

I den nye versjonen av delsystemet er valgfri diagnostisk datainnsamling deaktivert som standard. Hvis du vil bidra til å forbedre Windows Subsystem for Android, må du aktivere dette alternativet manuelt. Du finner den i appen "Windows Subsystem for Android Settings". Når den er aktivert, vil WSA begynne å sende informasjon om bruken av Android-applikasjoner til Microsoft.

Avansert nettverk

Nye insiderbygg (bygg 22621+) forbedrer nettverksbygging med Windows Subsystem for Android slik at Android-apper kan koble til enheter på samme nettverk som Windows-PCen din. Med avanserte nettverksfunksjoner kan du caste media til enheter på samme nettverk, eller sette opp et sikkerhetskamera (eller annen smarthjemenhet) ved hjelp av en kompatibel Android-app.

Redesign av Innstillinger-appen

Microsoft har fullstendig redesignet appen Windows Subsystem for Android Settings. Innstillingsgrupper har blitt tydeligere, applikasjonsnavigering har blitt mer logisk. Brukergrensesnittstilen har blitt mer attraktiv.

Det er et nytt verktøy for å vise diagnostiske data samlet inn av delsystemet. I tillegg er det lagt til nye kompatibilitetsalternativer for å fikse visse applikasjoner som lar deg tvinge en grense for vindusstørrelse eller aktivere sveiping med piltastene.

Forbedret integrasjon med Windows

Microsoft har forbedret integreringen av Android-apper med Windows betraktelig. I Windows 11 Insider Builds (Build 22621+), vil oppgavelinjen vise en indikator for Android-apper som for øyeblikket bruker mikrofonen, plassering og andre systemtjenester. Oppgavelinjen vil nå skjules og vises når du bruker Android-apper.

Toast-varsler vises nå som vanlige Windows-varsler. I tillegg kan Android-appvinduets tittel vise aktivitetsinformasjon. I tillegg vil nye versjoner av Windows 11 (Build 22621+) forhindre at Android-apper starter på nytt når enheten våkner fra Connected Standby, slik at du kan fortsette der du slapp.

Kameraforbedringer i Android-apper

Det er gjort mange forbedringer i driften av kameraet i delsystemet. Kameraretningen er nå fiksert i sin naturlige posisjon. Rettet problemer med at forhåndsvisningen av kameraet ikke fungerer som den skal, letterboxing-feil og klemme av kamerabildet.

Inndataforbedringer

Den nye versjonen av WSA har forbedret støtte for mus og tastatur. Spesielt er støtten for musehjulet forbedret, det er gjort rettelser for fokus på skjermtastaturet og visning av programvaretastaturet i Android.

Full endringslogg

  • Windows Subsystem for Android oppdatert til Android 12.1
  • Avansert nettverk på som standard for nyere x64 Windows-bygg
  • Oppdatert Windows Subsystem for Android Settings-app: redesignet UX og diagnostikkdataviser lagt til
  • Simpleperf CPU-profilopptak fungerer nå med Windows Subsystem for Android
  • Windows-oppgavelinjen viser nå hvilke Android-apper som bruker mikrofon og plassering
  • Forbedringer av Android-appvarsler som vises som Windows-varsler
  • Redusert flimmer når apper gjenopprettes fra minimert tilstand
  • Apper startes ikke på nytt når enheter kommer ut av tilkoblet ventemodus på nylige Windows-bygg
  • Ny videomaskinvaredekoding (VP8 og VP9)
  • Rettelser for skjermtastatur i apper
  • Rettelser for fullskjerm Android-apper og automatisk skjult Windows-oppgavelinje
  • Windows Subsystem for Android oppdatert med Chromium WebView 100
  • Lagt til støtte for Android NetworkLocationProvider i tillegg til GpsLocationProvider
  • Forbedret generell stabilitet, ytelse og pålitelighet

kjente problemer

  • Ustabilitet med kamera på ARM-enheter
  • Ustabil utskrift via Android-apper
  • Noen apper som er gjengitt med lavere oppløsninger, kan ha feil oppsett
  • Noen VPN-er fungerer kanskje ikke med avansert nettverk. Hvis du bruker en VPN og finner at Android-apper ikke har nettverkstilkobling, vennligst deaktiver Advanced Networking i appen Windows Subsystem for Android Settings
  • Noen apper som tidligere var tilgjengelige kan mangle fra opplevelsen, ikke starte eller fungere feil for ulike kjente problemer. Vi samarbeider med partnerne våre for å løse disse problemene så snart som mulig.

Den offisielle kunngjøringen er her.

Hvis du liker denne artikkelen, vennligst del den ved å bruke knappene nedenfor. Det vil ikke ta mye fra deg, men det vil hjelpe oss å vokse. Takk for støtten!

Clean View-tema for Windows 8

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Få fart på oppstarten av Windows med disse triksene

Få fart på oppstarten av Windows med disse triksene

Vet du at du kan øke hastigheten på oppstarten av Windows uten å bruke tredjepartsverktøy? I dag ...

Les mer

Windows 10 Build 20197 er ute til Dev-kanalen

Windows 10 Build 20197 er ute til Dev-kanalen

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenMicrosoft har løsl...

Les mer