Windows Tips & News

Skype har endelig fått meldingskryptering

click fraud protection

De fleste moderne apper for direktemeldinger i dag har kryptert kommunikasjon. Det er ikke bare en grunnleggende sikkerhetsfunksjonsforventning, men også bra for markedsføring, slik at brukere stoler på den appen. For eksempel, en av dagens mest populære apper, Telegram Messenger har bygget sin suksess ved å tilby proprietær kryptering helt fra begynnelsen for all kommunikasjon.

Meldingene deres er kryptert slik at de ikke kan dekodes av en tredjepart. Når dette ble gjort populært av apper som Signal Messenger og Telegram, ble de samme sikkerhetsfunksjonene lagt til andre budbringere som WhatsApp, Viber og så videre. Skype-appen var den eneste budbringeren som manglet meldingskryptering. Endelig har teamet bak appen lagt til den manglende funksjonaliteten.

I disse dager er meldingskryptering viktig for mange brukere. De foretrekker ofte apper som gir et ekstra lag med sikkerhet og personvern fremfor ikke-krypterte meldingsapper. Så å legge til denne funksjonen er veldig viktig for Microsoft å beholde sin Skype-brukerbase.

Når dette skrives, kommer Skype med en eksperimentell "Private Samtaler"-funksjon, som legger til ende-til-ende-kryptering til chatter og lydmeldinger. Den er ikke tilgjengelig for videosamtaler ennå.

Microsoft bruker Signal Protocol, utviklet av Open Whisper Systems. For øyeblikket er det aktivert i Skype Insider Preview-appen. Når de er ferdige med å teste, vil den bli lagt til den stabile versjonen av Skype.
Når du starter en privat chat, blir den skjult fra chattelisten. Varslene for slike chatter vil bli deaktivert.

Start en privat samtale i Skype

  1. Trykk eller klikk på +-knappen.
  2. Plukke ut Ny privat samtale.
  3. Velg kontakten du vil starte den private samtalen med. Du vil bli tatt til en ny chat med dem.
  4. En invitasjon vil bli sendt til kontakten din som ber om å godta invitasjonen. Denne invitasjonen er gyldig i 7 dager. Hvis de ikke godtar før da, vil invitasjonen utløpe, og du må sende en ny.
  5. Når kontakten har godtatt, vil din private samtale være tilgjengelig på den spesifikke enheten. Hvis du vil flytte samtalen til en annen enhet, må du sende invitasjonen til kontakten din på nytt.

Skype-tekstmeldinger og lydsamtaler som får kryptering er bedre sent når aldri. Skype slutter seg endelig til flertallet av budbringere som har tilbudt meldingskryptering i lang tid. Dessverre er implementeringen i Skype ganske merkelig. Brukeren må starte en spesiell type samtale, mens alle andre budbringere krypterer alle meldinger ut av esken. Kanskje ting vil endre seg når funksjonen treffer den stabile grenen av appen. Vi håper at kryptert Skype-kommunikasjon er slått på som standard, og ikke meldes på.

Funksjonen Private Conversations er nå tilgjengelig for innsidere med Skype versjon 8.13.76.8 for alle støttede plattformer.

Så, hva synes du om denne nye funksjonen? Er du velkommen til chat-kryptering i Skype? Fortell oss i kommentarene.

Bytt bruker i WSL Linux Distro i Windows 10

Bytt bruker i WSL Linux Distro i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenHver WSL Linux-dis...

Les mer

Last ned Fjern OneDrive-kontekstmeny

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Windows 10 WSL Opprett nye brukerarkiver

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer