Windows Tips & News

[Tips] Lim inn en fil- eller mappebane til ledeteksten raskt

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Det er tider når du trenger å lime inn en fil- eller mappebane til Windows-ledeteksten. Du kan gjøre flere museklikk eller skrive for denne enkle oppgaven. Det er mulig å optimere denne enkle operasjonen og redusere antall klikk.

Annonse

Generelt kan du ofte trenge:

  • for å kopiere hele banen til en fil ved å bruke båndet eller kontekstmenyen i Filutforsker i Windows 8.
  • og høyreklikk kommandopromptens vindustittel og velg Rediger -> lim inn kommando fra kontekstmenyen eller høyreklikk det svarte inndataområdet og velg Lim inn kommandoen derfra. Selv om du har "Quick Edit"-modus, hvor et enkelt høyreklikk limer inn innholdet på utklippstavlen, er det en raskere måte.

Ikke så mange mennesker ser ut til å være klar over at det er mulig å dra ønsket fil eller mappe direkte til ledetekstvinduet for å lime inn banen i ledeteksten. Dette er ekstremt nyttig hvis du trenger å lime inn banen til flere filer eller gjenta denne oppgaven for mange objekter én etter én.

Bare velg en fil eller mappe i Filutforsker og dra den til den åpnede ledeteksten. I eksemplet nedenfor gjorde jeg det med mappen "Program Files":

cmd dra slipp
Som du kan se fra skjermbildet ovenfor, hadde hele banen til den mappen blitt lagt til kommandolinjen. Dette fungerer i Windows XP, Windows 7 og Windows 8/8.1 (men ikke Vista).

Merk: Hvis dra og slipp til Windows-ledeteksten ikke fungerer, kan det være på grunn av at du åpnet en forhøyet ledetekst. Forhøyet kommandoprompt kjører på et høyere integritetsnivå og prosesser med lavere integritet kan ikke kommunisere med den. I så fall vil du ikke kunne slippe filer der fra Filutforsker. For å få det til å fungere, må du kjøre filbehandlingsappen også forhøyet. I så fall kan du bruke et alternativt filbehandlingsverktøy, eller få Windows Filutforsker til å kjøre som administrator på Windows 8.1, Windows 8 og Windows 7.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Legg til en PIN-kode til en brukerkonto i Windows 10

Legg til en PIN-kode til en brukerkonto i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenEn PIN-kode er en ...

Les mer

Windows Sandbox introduserer enkle konfigurasjonsfiler i Windows 10

Windows Sandbox introduserer enkle konfigurasjonsfiler i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenWindows Sandbox er...

Les mer

Hva er nytt i Windows 10 April 2018-oppdatering RS4

Hva er nytt i Windows 10 April 2018-oppdatering RS4

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenEtter at Windows 1...

Les mer