Windows Tips & News

Spill av lysbildefremvisning i Windows 10 fra Filutforsker

click fraud protection

Standard filbehandlingsapp, File Explorer, kommer med et innebygd og nyttig alternativ for å starte en lysbildefremvisning fra appen. Takket være det oppdaterte Ribbon-brukergrensesnittet tar operasjonen bare noen få klikk. La oss se hvordan du bruker den.
Windows 10 lysbildefremvisning startetWindows-operativsystemet har den innebygde muligheten til å spille av en lysbildefremvisning med bilder som starter med Windows Me utgitt tilbake i år 2000. Operativsystemet fikk muligheten til å spille av bildefremvisningen fra den innebygde Windows Explorer-appen.

Siden den gang har hver Windows-utgivelse en bildeviser med lysbildefremvisningsfunksjon.

Men i Windows 10 er den klassiske Windows Photo Viewer-appen utdatert (men det kan gjenopprettes). Muligheten til å spille av lysbildefremvisningen er integrert med File Explorer.

For å spille av lysbildefremvisning i Windows 10 fra filutforsker, gjør følgende.

Naviger til mappen du lagrer bildene dine i.

Klikk på det første bildet i mappen. En ny gul seksjon "Bildeverktøy" vil vises på båndet. Den fremhever Administrer-fanen.

På Administrer-fanen klikker du på Lysbildefremvisning-knappen. Dette vil starte en lysbildefremvisning av alle bildene i mappen.

Merk: Hvis ingen bilder er valgt i mappen, kan det hende at lysbildefremvisningen ikke er tilgjengelig fordi Administrer-fanen ikke vises i det hele tatt.

Tips: Det er mulig å starte en ny lysbildefremvisning med kun enkelte bilder i mappen. Velg noen få bilder i mappen mens du holder nede SHIFT- eller CTRL-tastene på tastaturet, og klikk deretter på Slide show-knappen på båndet.

Lysbildefremvisningen starter kun med utvalgte bilder!

Hvis du bruker denne funksjonen ofte, kan det være lurt legg til kontekstmenykommandoen for lysbildefremvisning til høyreklikkmenyen i Filutforsker.

Det er verdt å nevne at moderne tredjeparts seere som IrfanView, XnView og mange andre kommer med mer sofistikerte innebygde lysbildefremvisningsevner, og er også mye mer tilpassbare enn den innebygde lysbildefremvisningen. Hvis du bruker et tredjeparts bildevisningsverktøy, foretrekker du kanskje dets eget lysbildefremvisningsalternativ fremfor det som File Explorer tilbyr. Dessverre er det ingen måte å integrere det med Ribbon-brukergrensesnittet fordi Microsoft ikke tillater å tilpasse det. Selv lysbildefremvisningen i de nå utgåtte Windows Photo Gallery og Movie Maker Essentials-appene kan ikke startes fra Windows Utforsker.

Media Creation Tool for Windows 10 AU rtm Archives

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Media Creation Tool for Windows 10 versjon 1607 Arkiver

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Windows 10 build 14291 Arkiver

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer