Windows Tips & News

Windows 10 Enterprise kan nedgraderes til... Windows 95

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Mens Microsoft tvinger forbrukere til å oppgradere sine Windows 7 og Windows 8.1 PC-er til Windows 10 gratis, er situasjonen i Enterprise-markedet annerledes. For bedriftskunder er bakoverkompatibilitet viktigst, og for dem tilbyr Microsoft et fleksibelt nedgraderingstilbud. Hvis et selskap finner at Windows 10 ikke er aktuelt for deres produksjonsmiljø, kan de nedgradere Windows 10 til eldre versjoner, som ikke er tilgjengelige for vanlige brukere.

Operativsystemene de kan nedgradere Windows 10-systemet til inkluderer Windows XP Professional, Windows 2000 Professional og til og med Windows 95! Ja tro det eller ei for jeg ble like sjokkert da jeg leste dette. Så fra et lisensieringssynspunkt hindrer ingenting selskapet fra å nedgradere til Windows 95. Imidlertid vet Microsoft selvfølgelig at teknisk sett ville det ikke installeres på samme maskinvare og til og med hvis du fikk den til å installere, ville den ikke kjøre ordentlig eller gi innfødt ytelse med mindre du virtualiserte den.

Se følgende tabell:bord
Bildekreditt: @teroalhonen
Muligheten til å nedgradere til Windows 95 er ikke praktisk. Windows 95 er ganske gammelt for alle moderne dataoppgaver.
95
Windows XP og senere eldre utgivelser er fortsatt perfekt brukbare og jevne har dusinvis av funksjoner hvilken Windows 10 har ikke.

Likevel syntes jeg det var morsomt at Microsoft lister opp Windows 95, 98, NT som operativsystemene bedrifter kan nedgradere til. Jeg tror alternativet eksisterer fordi et selskap kanskje bruker en spesifikk programvare som krever Windows 95 og kan ikke erstattes med et moderne alternativ uten betydelige utbyggings- eller støttekostnader. Likevel, i virtualiseringens tid er det uvanlig.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Endre talegjenkjenningsspråk i Windows 10

Endre talegjenkjenningsspråk i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenWindows tilbyr båd...

Les mer

Samsung jobber med sin egen Screen Recorder-app for Windows 10

Samsung jobber med sin egen Screen Recorder-app for Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenHvis du bruker en ...

Les mer

Dine telefonvarsler får en ny festefunksjon

Dine telefonvarsler får en ny festefunksjon

Starter i Windows 10 Build 20221, har Your Phone-appen en ny festefunksjon integrert med varsling...

Les mer