Windows Tips & News

Aktiver skrivebordsikoner i Windows 10

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

I tidligere Windows-versjoner hadde skrivebordet viktige ikoner aktivert som standard - Min datamaskin (som nå er kjent som Denne PCen), Nettverk, Mine dokumenter var alle synlige som standard. Men i moderne Windows-versjoner gjorde Microsoft de fleste av disse ikonene skjult. I Windows 10 er bare papirkurven til stede på skrivebordet som standard. Windows 10 Start-menyen har heller ikke lenker til disse ikonene. La oss se hvordan du legger til de klassiske ikonene tilbake til skrivebordet i Windows 10.

Annonse


I Windows-utgivelser før Windows 10 var det relativt enkelt. Windows 8.1 kom fortsatt med det klassiske alternativet "Tilpass" i skrivebordskontekstmenyen. Det var en lenke der for å åpne dialogboksen Skrivebordsikoner der brukeren kunne slå på de ønskede ikonene.

Men i Windows 10 fjernet Microsoft det klassiske Personalize-elementet fra Desktop-kontekstmenyen. Når du klikker på "Tilpass", vil den åpne Innstillinger-appen der du kan gå deg vill ved å finne lenken til skrivebordsikoner.

For å få Windows 10 til å vise dialogboksen for klassiske skrivebordsikoner, må du gjøre følgende:

  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Gå til Personalisering -> Temaer.
    Tips: Du kan åpne denne siden direkte med følgende kommando:
    ms-innstillinger: temaer

    trykk Vinne + R på tastaturet og skriv eller lim inn kommandoen ovenfor i Kjør-boksen. Se den fullstendige listen over ms-settings-kommandoer tilgjengelig i Windows 10. Du kan også være interessert i å lese den fullstendige listen over alle Windows-tastatursnarveier med Win-taster.Windows 10-innstillinger

  3. Der kan du se lenken "Desktop icons" på høyre side. Når du klikker på den, vil den åpne den kjente dialogboksen:Windows 10 skrivebordsikoner
  4. Merk av i avmerkingsboksene under ikonene du vil vise på skrivebordet og klikk OK.Windows 10 skrivebordsikoner krysser av
Windows 10 skrivebordsikoner aktivert

Brukere som fortsatt foretrekker det klassiske personaliseringsvinduet vil kanskje bruke Personalization Panel for Windows 10. Dette er en freeware-app jeg har laget for å bringe utseendet og følelsen til det klassiske personaliseringsvinduet til Windows 10:

personaliseringspanel for Windows 10 v1.1-3Les følgende artikkel: Få tilbake klassisk personalisering med Personalization Panel for Windows 10.

Det er det.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Hvordan endre størrelsen på rullefeltets bredde i Windows 8.1

Hvordan endre størrelsen på rullefeltets bredde i Windows 8.1

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI Windows 8 overra...

Les mer

Aktiver Samples Side i Innstillinger i Windows 10

Aktiver Samples Side i Innstillinger i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI Windows 10 er de...

Les mer

Windows 10 vil bli utgitt etter 29. juli

Windows 10 vil bli utgitt etter 29. juli

Microsoft kunngjorde offisielt at Windows 10 vil være tilgjengelig etter 29. juli. Fra og med den...

Les mer