Windows Tips & News

Windows 10 Bitlocker archívy

click fraud protection

Povoliť otváranie vymeniteľnej jednotky šifrovanej pomocou nástroja BitLocker cez protokol RDP

Ak máte kľúč USB so šifrovaním BitLocker pripojený k počítaču, ku ktorému pristupujete cez Vzdialená plocha (RDP), po pokuse o odomknutie disku sa zobrazí správa „Prístup odmietnutý“. Toto sú predvolené nastavenia zabezpečenia v systéme Windows 10, ktoré obmedzujú prístup k šifrovaným jednotkám. Tu je návod, ako nakonfigurovať operačný systém na otvorenie šifrované vymeniteľné jednotky.

Ako odmietnuť prístup k zápisu na vymeniteľné jednotky, ktoré nie sú chránené nástrojom BitLocker v systéme Windows 10

V predvolenom nastavení v systéme Windows 10 môže každý používateľ zapisovať súbory a priečinky na všetky vymeniteľné úložné zariadenia, ktoré pripojí k počítaču. Používateľ môže tiež odstrániť alebo upraviť akýkoľvek súbor uložený na vymeniteľnom disku. Windows 10 obsahuje možnosť zakázať všetkým používateľom prístup k zápisu na všetky vymeniteľné disky, ktoré nie sú chránené nástrojom BitLocker.

Ako zálohovať kľúč na obnovenie nástroja BitLocker pre jednotku v systéme Windows 10

Keď povolíte nástroj BitLocker pre a pevné alebo odnímateľné dátový disk, môžete ho nakonfigurovať tak, aby požadoval zadanie hesla odblokujte pohon. BitLocker tiež automaticky vytvorí špeciálny kľúč na obnovenie. Obnovovacie kľúče možno použiť na obnovenie prístupu k súborom, ak ste zabudli heslo pre vymeniteľné alebo opravené alebo ak je systémová jednotka zašifrovaná pomocou nástroja BitLocker a nástroj BitLocker nedokáže odomknúť jednotku pri spustení.

Ako zmeniť heslo BitLocker v systéme Windows 10

Keď povolíte nástroj BitLocker pre a pevné alebo odnímateľné dátový disk, môžete ho nakonfigurovať tak, aby požadoval zadanie hesla odblokujte pohon. Dnes sa pozrieme na to, ako toto heslo zmeniť.

Ako pridať Turn Off BitLocker do kontextovej ponuky disku v systéme Windows 10

V predchádzajúcich článkoch sme preskúmali, ako zapnúť alebo vypnúť BitLocker pre a pevné alebo vymeniteľný disk v systéme Windows 10. Ako si možno pamätáte, zakázanie funkcie BitLocker vyžaduje otvorenie klasického ovládacieho panela. Môžete to urobiť oveľa rýchlejšie pridaním špeciálneho kontextového menu.

V našom predchádzajúcom článku sme preskúmali a pár príkazov ktoré môžete použiť na uzamknutie odomknutého disku v systéme Windows 10 namiesto reštartovania operačného systému. Ako si možno pamätáte, Windows 10 pre túto operáciu neobsahuje možnosť GUI. Nuž, pridajme!

Ako uzamknúť šifrovanú jednotku BitLocker v systéme Windows 10

Windows 10 umožňuje povoliť nástroj BitLocker odnímateľné a pevné pohony (diskové oddiely a interné úložné zariadenia). Podporuje ochranu pomocou čipovej karty alebo hesla. Môžete tiež urobiť cestu do automaticky odblokovať keď sa prihlásite do svojho používateľského účtu. Po odomknutí disku bude jeho obsah k dispozícii na čítanie a zápis.

Zapnite alebo vypnite nástroj BitLocker pre pevné jednotky v systéme Windows 10

Pre dodatočnú ochranu umožňuje Windows 10 povoliť nástroj BitLocker pre pevné disky (diskové oddiely a interné úložné zariadenia). Podporuje ochranu pomocou čipovej karty alebo hesla. Môžete tiež urobiť cestu do automaticky odblokovať keď sa prihlásite do svojho používateľského účtu.

Ako skontrolovať stav šifrovania jednotky BitLocker v systéme Windows 10

BitLocker je jednou z kľúčových technológií ochrany údajov v systéme Windows 10. BitLocker dokáže zašifrovať systémový disk (jednotka, na ktorej je nainštalovaný systém Windows) a interné pevné disky. The BitLocker To Go funkcia umožňuje chrániť súbory uložené na vymeniteľnom disku, ako je napríklad USB flash disk. Dnes uvidíme, ako rýchlo skontrolovať, či je pre jednotku povolený nástroj BitLocker a aké možnosti boli použité.

Vypnite hibernáciu, ale ponechajte rýchle spustenie

Vypnite hibernáciu, ale ponechajte rýchle spustenie

ODPORÚČAME: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac

Stiahnite si úplný offline inštalačný program Skype

ODPORÚČANÉ: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac

SwiftKey teraz podporuje synchronizáciu schránky medzi Androidom a Windowsom

SwiftKey teraz podporuje synchronizáciu schránky medzi Androidom a Windowsom

ODPORÚČANÉ: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac