Windows Tips & News

Chrome dostane príznak umožňujúci odinštalovanie PWA v nastaveniach systému Windows

click fraud protection

Možno si pamätáte, že Google Chrome to dokáže odstráňte nainštalovaný PWA pomocou nastavení a/alebo ovládacieho panela. Keď je povolená, umožňuje pridať príslušnú možnosť odinštalovať do kontextovej ponuky ponuky Štart pre nainštalované PWA. Google ide s touto funkciou ešte ďalej a pridal príznak na rýchle povolenie alebo zakázanie tejto funkcie v prehliadač.

Keď nainštalujete webovú lokalitu ako aplikáciu z Microsoft Edge, systém Windows vytvorí odkaz v zozname všetkých aplikácií a umožní odinštalovanie PWA z nastavení systému Windows alebo klasického ovládacieho panela. V skutočnosti má Edge mnoho funkcií a vylepšení súvisiacich s PWA, vďaka ktorým sa odlišuje od hlavných konkurentov.

Google tiež pracuje na zlepšení zážitku PWA v prehliadači Chrome (je dobré vidieť, že pracujú na užitočných zmenách okrem implementácia kontroverzných API). V minulosti ste mohli zapnúť možnosť integrovať progresívne webové aplikácie v prehliadači Google Chrome so systémom Windows 10 a 11 pomocou --enable-features=Argument príkazového riadka EnableWebAppUninstallFromOsSettings.

V Chrome Canary 96.0.4664.2 si však používatelia všimli nový príznak, ktorý tento proces zjednodušuje. Povolenie príznaku „Povoliť registráciu PWA ako odinštalovateľnej aplikácie v systéme Windows pri inštalácii“ vám to umožní odinštalujte PWA z aplikácie Windows Setting, ponuky Štart alebo klasického ovládacieho panela bez toho, aby ste ich upravovali skratka. Takže odteraz potrebujete Chrome Canary 96 vyskúšať.

Povoliť vylepšené prostredie PWA v prehliadači Google Chrome

  1. Otvorte prehliadač Chrome.
  2. Skopírujte a vložte nasledujúcu adresu URL do panela s adresou: chrome://flags/#pwa-uninstall-in-windows-os.
  3. Vyberte Povolené z rozbaľovacej ponuky vedľa položky „Povoľte PWA registráciu ako neodinštalovateľnú aplikáciu v systéme Windows pri inštalácii"vlajka.
  4. Reštartujte prehliadač.
  5. Teraz nainštalujte ľubovoľnú progresívnu webovú aplikáciu a potom ju skontrolujte v ponuke Štart, v aplikácii Nastavenia systému Windows alebo v ovládacom paneli.

Ak by ste to náhodou zmeškali, Microsoft nedávno predstavil prepracovaná stránka na správu PWA v prehliadači Edge. Nová stránka ponúka vylepšené triedenie a ďalšie nástroje, ako napríklad možnosť pripnúť aplikáciu na panel úloh, skontrolovať nastavenia prevencie sledovania, získať ďalšie informácie o vydavateľovi atď.

Nastavte termíny pre automatické aktualizácie a reštarty v systéme Windows 10

Nastavte termíny pre automatické aktualizácie a reštarty v systéme Windows 10

Windows 10 je nastavený na automatickú kontrolu aktualizácií, pokiaľ to neurobíte vy túto funkciu...

Čítaj viac

Používateľské rozhranie Proton je teraz vo Firefoxe Nightly predvolene povolené

Používateľské rozhranie Proton je teraz vo Firefoxe Nightly predvolene povolené

Mozilla sa približuje k vydaniu Firefoxu 89, ktorý prinesie radikálne zmeny používateľského rozhr...

Čítaj viac

Niektoré efekty Story Remix 3D Effects by mohli byť zaplatené

Niektoré efekty Story Remix 3D Effects by mohli byť zaplatené

Ako už možno viete, Story Remix je evolúciou aplikácie Fotky, vďaka ktorej je oživenie spomienok ...

Čítaj viac