Windows Tips & News

Nepodporované počítače s Windowsom 11 dostávajú kumulatívne aktualizácie bez obmedzení

click fraud protection

V utorok 12. októbra 2021 spoločnosť Microsoft vydala prvé verejné kumulatívne aktualizácie pre nedávno uvedený operačný systém Windows 11. Zatiaľ čo počítače s podporovaným hardvérom nemali problémy so získavaním týchto aktualizácií (okrem počítačov s procesorom AMD, kde záplaty výrazne znížili výkon), skutočnou otázkou bol osud používateľov so systémom Windows 11 spusteným na nepodporovanom hardvéri. Ako sa ukázalo, staré počítače so špecifikáciami, ktoré sa nezhodujú so systémom Windows 11 minimálne hardvérové ​​požiadavky dostali prvé kumulatívne aktualizácie pre Windows 11 bez problémov.

Situácia je dosť neprehľadná hovorí oficiálna dokumentácia od Microsoftu počítače s nepodporovaným hardvérom so systémom Windows 11už nebude podporovaný a nebude mať nárok na prijímanie aktualizácií. " Typickým spôsobom spoločnosti Microsoft dodáva ten istý dokument ešte viac zmätku tým, že hovorí, že staré počítače už nebudú "mať zaručený príjem aktualizácií vrátane, ale nie výlučne, aktualizácií zabezpečenia

Inými slovami, spoločnosť Microsoft nemôže s istotou povedať, či váš starý počítač dostane aktualizácie zabezpečenia a funkcií alebo nie.

Na to, ako bude Microsoft zaobchádzať s nepodporovanými počítačmi, pokiaľ ide o aktualizácie funkcií pre Windows 11, si musíme počkať približne rok. Na rozdiel od Windowsu 10 je Windows 11 na dobrej ceste dostať len jednu „veľkú“ aktualizáciu ročne.

Čo sa týka bezpečnostných aktualizácií, opráv, záplat a vylepšení, najnovší Patch Tuesday odhalil, že Microsoft je ochotný poskytnúť softvérovú podporu pre staré počítače s Windowsom 11. Aspoň zatiaľ. Ak používate Windows 11 a nemáte problémy s kompatibilitou alebo znížením výkonu, môžete si byť istí, že váš systém dostane softvérovú podporu od spoločnosti Microsoft.

Môžete si prečítať viac o čo je nové v prvých kumulatívnych aktualizáciách pre Windows 11 v našom venovanom článku.

Stiahnite si ikonu Odstrániť Quick Access File Explorer v systéme Windows 10

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie vášho zážitku pri prechádzaní webom. Z týc...

Čítaj viac

Fluent Design prichádza do Windows Store vo Windowse 10

Fluent Design prichádza do Windows Store vo Windowse 10

ODPORÚČANÉ: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac

Vivaldi 1.10: Vylepšenia rýchlych príkazov

Vivaldi 1.10: Vylepšenia rýchlych príkazov

ODPORÚČANÉ: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac