Windows Tips & News

Microsoft open-source PowerShell a portuje ho na Linux a OS X

click fraud protection

PowerShell je pokročilá forma príkazového riadka. Je rozšírený o obrovskú sadu cmdlet pripravených na použitie a prichádza s možnosťou používať .NET framework/C# v rôznych scenároch. Ak máte schopnosť písať skripty, môžete vytvoriť niekoľko veľmi výkonných skriptov na automatizáciu systému Windows. Microsoft oznámil, že využíva opensourcingový nástroj príkazového riadka Windows PowerShell a že alfa zostavy budú oddnes dostupné pre Linux a OS X.

Hovorí sa, že PowerShell sa stane otvoreným zdrojom objavila na internete v júly. Zdroj PowerShell je teraz oficiálne dostupný na GitHub

PowerShell na GitHub

Microsoft tiež oznámil dve hlavné zmeny, ktoré vykonal v PowerShell. Prvou je služba PowerShell Editing Service, ktorá používateľom umožní vybrať si medzi množstvom editorov, ako je napríklad Visual Studio Code. To vám umožní využívať niektoré jedinečné funkcie editora, ako je Intellisense.

Druhým je, že Microsoft „rozšíri PowerShell Remoting Protocol (MS-PSRP) na používanie OpenSSH ako natívneho prenosu. Používatelia budú mať možnosť použiť ako prenos SSH alebo WINRM."

Toto počiatočné vydanie PowerShell je založené na verzii Alpha a je podporované komunitou cez GitHub. Balíky sú dostupné pre Ubuntu 14.04, Ubuntu 16.04, CentOS 7.1 a OS X 10.11 El Capitan. Zoznam známych problémov je uvedený aj na GitHub TU (cez Neowin).

Čo si myslíte o tomto kroku Microsoftu? Potrebujete PowerShell na Linuxe alebo Macu?

Stiahnite si archívy starších aplikácií Winaero

Stiahnite si archívy starších aplikácií Winaero

Zatvorte prah pre Metro Apps.Close Threshold for Metro Apps je nevyhnutným nástrojom pre všetkých...

Čítaj viac

Ako odstrániť osobné informácie z fotografií v systéme Windows 10

Ako odstrániť osobné informácie z fotografií v systéme Windows 10

Moderné smartfóny a digitálne fotoaparáty dokážu k fotografiám pridať ďalšie informácie. Snímky n...

Čítaj viac

Winaero Tweaker 0.3.0.1 je vonku

Winaero Tweaker 0.3.0.1 je vonku

ODPORÚČAME: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac