Windows Tips & News

Microsoft premenuje Windows Defender na Microsoft Defender

click fraud protection
ODPORÚČAME: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon systému

Windows Defender je predvolená antivírusová aplikácia dodávaná so systémom Windows 10. Mali ho aj staršie verzie systému Windows, ako Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 a Vista, ale predtým bol menej efektívny, pretože skenoval iba spyware a adware. Vo Windows 8 a Windows 10 je Defender založený na aplikácii Microsoft Security Essentials, ktorá ponúka lepšiu ochranu pridaním úplnej ochrany proti všetkým druhom malvéru. Microsoft premenuje aplikáciu na Microsoft Defender.

Reklama

Táto zmena odráža nedávnu zmenu, ktorá sprístupňuje možnosti zabezpečenia programu Defender na viacerých platformách. Služba Windows Defender ATP bude k dispozícii na zariadeniach s iným systémom ako Windows.

Zmeny sa prvýkrát objavili vo vetve Windows 10 20H1. Očakáva sa, že premenovaná aplikácia bude zahrnutá do aktualizácie Windowsu 10 na jar 2020. Okrem nového názvu sa pre používateľov systému Windows 10 neočakávajú žiadne zmeny funkcií.

Windows 10 Build 18941 má Windows Defender Antivirus a Windows Defender Exploit Guard premenované na Microsoft Defender Antivirus a Microsoft Defender Exploit Guard (vďaka Tero).

Antivírus Microsoft Defender

Aplikácia Windows Defender a všetky jej funkcie si zachovávajú svoje staré názvy vo Windowse 10 Build 18941, ale je otázkou času, kedy budú zmenené.

Ako už možno viete, posledná verzia systému Windows 10 je dodávaná s novou aplikáciou s názvom Zabezpečenie systému Windows. Aplikácia, predtým známa ako „Windows Defender Dashboard“ a „Windows Defender Security Center“, bol vytvorený s cieľom pomôcť používateľovi kontrolovať jeho nastavenia zabezpečenia a súkromia v prehľadnom a užitočným spôsobom. Zahŕňa všetky nastavenia súvisiace s programom Windows Defender. Aplikácia Security Center je skontrolovaná v príspevku Centrum zabezpečenia programu Windows Defender v aktualizácii Windows 10 Creators Update.

Windows 10 umožňuje iba dočasne vypnúť program Windows Defender pomocou špeciálnej možnosti v Zabezpečení systému Windows. Po určitom čase sa automaticky znova aktivuje.

Toto správanie je nežiaduce pre mnohých používateľov, ktorí chcú aplikáciu natrvalo zakázať. Tu je postup, ako to urobiť:

Zakázať program Windows Defender v systéme Windows 10

ODPORÚČAME: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon systému
Zobrazte iba aktuálne okná pracovnej plochy pomocou Alt+Tab vo Windowse 10

Zobrazte iba aktuálne okná pracovnej plochy pomocou Alt+Tab vo Windowse 10

2 odpovedeV zostave Windows 10 10036 došlo k výraznému zlepšeniu správy okien. Funkcia Zobrazenie...

Čítaj viac

Stiahnuť Prevziať ikony zo systému Windows 10 10036

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie vášho zážitku pri prechádzaní webom. Z týc...

Čítaj viac

Ako odstrániť uložené poverenia RDP v systéme Windows 10

Ako odstrániť uložené poverenia RDP v systéme Windows 10

ODPORÚČANÉ: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac