Windows Tips & News

Offline inštalácia .NET Framework 3.5 v systéme Windows 10 pomocou DISM

click fraud protection

Windows 10 sa dodáva s predinštalovaným rozhraním .NET Framework 4.5, ale mnohé aplikácie vyvinuté v ére Vista a Windows 7 vyžadujú .NET framework v3.5 nainštalovaný spolu s 4.5. Tieto aplikácie sa nespustia, pokiaľ nenainštalujete požadované verzia. Keď sa pokúsite spustiť akúkoľvek takúto aplikáciu, Windows 10 vás vyzve na stiahnutie a inštaláciu .NET frameworku 3.5 z internetu. To však zaberie veľa času. Môžete ušetriť čas a nainštalovať .NET Framework 3.5 z inštalačného média Windows 10. Táto metóda je oveľa rýchlejšia a nevyžaduje ani internetové pripojenie. Tu je návod, ako ho nainštalovať.

Ak chcete nainštalovať .NET Framework 3.5 v systéme Windows 10, postupujte takto:

  1. Vložte disk DVD so systémom Windows 10 alebo dvakrát kliknite na jeho obraz ISO alebo vložte zavádzaciu jednotku flash so systémom Windows 10, v závislosti od toho, čo máte.
  2. Otvorte „Tento počítač“ v Prieskumníkovi súborov a poznačte si písmeno jednotky inštalačného média, ktoré ste vložili. V mojom prípade je to disk D:
  3. Teraz otvorte zvýšený príkazový riadok a zadajte nasledujúci príkaz:
    Dism /online /enable-feature /featurename: NetFX3 /All /Zdroj: D:\sources\sxs /LimitAccess

    Nahraďte D: písmenom vašej jednotky pre inštalačné médium Windows 10.

Skončil si! Týmto sa nainštaluje .NET framework 3.5 v systéme Windows 10.

Aby som vám ušetril čas, pripravil som jednoduchý dávkový súbor, ktorý vám ušetrí čas a automaticky nájde vložené inštalačné médium. Vyzerá to takto:

@echo vypnuté. Názov .NET Framework 3.5 Offline Installer. pre %%I in (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) vykonajte, ak existuje, "%%I:\\sources\install.wim" nastavte setupdrv=%%I. ak je definované setupdrv ( echo Nájdený disk %setupdrv% echo Inštaluje sa .NET Framework 3.5... Dism /online /enable-feature /featurename: NetFX3 /All /Source:%setupdrv%:\sources\sxs /LimitAccess. ozvena. Mal by byť nainštalovaný echo .NET Framework 3.5. ozvena. ) inak ( echo Nebolo nájdené inštalačné médium! echo Vložte DVD alebo USB flash disk a spustite tento súbor ešte raz. ozvena. ) pauza

Stiahnite si súbor, rozbaľte ho z archívu ZIP na plochu, kliknite naň pravým tlačidlom a vyberte Spustiť ako správca. Súbor nainštaluje .NET Framework 3.5 automaticky po nájdení písmena jednotky vášho inštalačného média Windows 10.

Kliknutím sem stiahnete dávkový súbor.

To je všetko.

Stiahnite si Resetovať panel s nástrojmi Rýchly prístup

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie vášho zážitku pri prechádzaní webom. Z týc...

Čítaj viac

Funkcie odstránené v aktualizácii Windows 10 Fall Creators Update

Funkcie odstránené v aktualizácii Windows 10 Fall Creators Update

ODPORÚČAME: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac

Funkcie odstránené v aktualizácii Windows 10 Fall Creators Update

Funkcie odstránené v aktualizácii Windows 10 Fall Creators Update

Windows 10 verzie 1709 „Fall Creators Update“ je nadchádzajúcou aktualizáciou funkcií pre stabiln...

Čítaj viac