Windows Tips & News

Čo je to proces databázy Registry v systéme Windows 10

click fraud protection

S najnovšími zostavami systému Windows 10 sa v Správcovi úloh objaví nový proces s názvom len „Register“. Ak vás zaujíma, čo to je, tu je niekoľko zaujímavých detailov.

Nový proces databázy Registry je možné vidieť v Správcovi úloh v zostavách programu Windows Insider po roku 17063. Niektorých používateľov Windowsu 10 to môže znepokojovať, ale nemali by. Je to nový systémový proces v OS.

Ak máte nainštalovaný Windows 10 build 17063 a vyšší, otvorte Správcu úloh. Proces sa zobrazí v časti „Proces na pozadí“ v aplikácii takto:

Rovnaký záznam je viditeľný na karte Podrobnosti.

Aplikácia Správca úloh neponúka žiadne podrobnosti o tom, čo tento proces robí. Ale denník zmien pre Windows 10 Build 17063 vrhá trochu svetla na túto novú položku.

Aký je proces databázy Registry v systéme Windows 10

Ako už možno viete, Register systému Windows je uložený v množstve súborov. Tvoria databázu s hierarchickou štruktúrou. Systém Windows ho číta počas spúšťania a OS a rôzny softvér tam neustále čítajú a zapisujú svoje možnosti, keď sa OS používa.

Proces databázy Registry je architektonickou zmenou zavedenou spoločnosťou Microsoft na ukladanie niektorých informácií o úľoch a vetvách do pamäte pre rýchlejší prístup a efektívnejšiu správu pamäte. V budúcnosti tvrdia, že to umožní znížiť spotrebu pamäte Registra.

Microsoft popisuje novú funkciu nasledovne:

Účel tohto procesu je podobný ako pri procese ukladania kompresie pamäte v tom, že ide o minimálny proces, ktorého adresný priestor sa používa na uchovávanie údajov v mene jadra. Kým sa však proces kompresie pamäte používa na uchovávanie komprimovaných stránok, proces registra sa používa na uchovávanie údajov podregistra (napr. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE, HKEY_CURRENT_USER).

Ukladanie údajov podregistra v procese registra poskytuje registru prístup k výkonnejším možnostiam správy pamäte, čo nám v budúcnosti umožní znížiť využitie pamäte registra.

Ide teda o natívny systémový proces. Mali by ste to považovať za novú funkciu systému Windows 10 a netrápiť sa tým.

Tapety Gnome pre archívy Windows

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie vášho zážitku pri prechádzaní webom. Z týc...

Čítaj viac

Ako vyladiť alebo zakázať UAC v systéme Windows 8.1

Ako vyladiť alebo zakázať UAC v systéme Windows 8.1

V systéme Windows Vista spoločnosť Microsoft implementovala novú bezpečnostnú funkciu s názvom Ko...

Čítaj viac

Microsoft ukončí službu PhotoSynth 6. februára 2017, stiahnite si svoje výtvory teraz

Microsoft ukončí službu PhotoSynth 6. februára 2017, stiahnite si svoje výtvory teraz

ODPORÚČAME: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac