Windows Tips & News

Pridajte kontextovú ponuku služby Windows Update v systéme Windows 10

click fraud protection

Windows 10 je nastavený na automatickú kontrolu aktualizácií, pokiaľ to neurobíte vy túto funkciu deaktivujte manuálne. Niekedy je potrebné zmeniť jeho nastavenia, manuálne vyhľadať aktualizácie alebo zobraziť históriu aktualizácií v systéme Windows 10. Môžete ušetriť čas a pridať kontextovú ponuku služby Windows Update na pracovnú plochu, aby ste získali rýchlejší prístup k funkciám služby Windows Update.

Do kontextovej ponuky pracovnej plochy v systéme Windows 10 môžete pridať špeciálnu podponuku „Windows Update“. Bude zahŕňať nasledujúce položky:

  • aktualizácia systému Windows
  • Skontroluj aktualizácie
  • Aktualizovať históriu
  • Možnosti reštartu
  • Pokročilé nastavenia

Všetky tieto možnosti sú dostupné v Nastaveniach v časti „Aktualizácia a obnovenie“, ale pomocou príkazov z kontextovej ponuky k nim budete mať prístup oveľa rýchlejšie. Ponuka bude dostupná pre všetkých používateľov zaregistrovaných v systéme Windows 10 na vašom počítači.

Ak chcete pridať kontextovú ponuku služby Windows Update v systéme Windows 10

, urobte nasledovné.
Ako si možno pamätáte, v systéme Windows 10 existuje súbor príkazov, ktoré môžete použiť na priame otvorenie rôznych stránok Nastavenia. Viac informácií o nich nájdete v nasledujúcich článkoch.

  • Príkazy ms-settings v aktualizácii Windows 10 Creators Update
  • Otvárajte rôzne stránky nastavení priamo v aktualizácii Windows 10 Anniversary Update
  • Ako otvoriť rôzne stránky nastavení priamo v systéme Windows 10

Tu je súbor príkazov, ktoré musíme pridať do kontextovej ponuky pracovnej plochy.

aktualizácia systému Windows ms-settings: windowsupdate

Skontroluj aktualizácie

ms-settings: windowsupdate-action

Aktualizovať históriu

ms-settings: windowsupdate-história

Možnosti reštartu

ms-settings: windowsupdate-restarttoptions

Pokročilé nastavenia

ms-settings: windowsupdate-options

Ak chcete vykonať tieto príkazy, môžete zadať požadovaný príkaz v dialógovom okne Spustiť (Win + R) alebo vytvoriť skratku s nasledujúcim cieľom:

explorer.exe ms-settings: windowsupdate-história

V našom prípade existuje alternatívny spôsob vykonania príkazu. Pripravil som vylepšenie databázy Registry na pridanie týchto príkazov do kontextovej ponuky:

Editor databázy Registry systému Windows, verzia 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate] "MUIVerb"="Windows Update" "Icon"="%SystemRoot%\\System32\\shell32.dll,-47" "Pozícia" = "Spodok" "SubCommands"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\01WindowsUpdate] "MUIVerb"="Windows Update" "Icon"="%SystemRoot%\\System32\\bootux.dll,-1032" "SettingsURI"="ms-settings: windowsupdate" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\01WindowsUpdate\command] "DelegateExecute"="{556FF0D6-A1EE-49E5-9FA4-90AE116AD744}" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\02CheckForUpdates] "MUIVerb"="Skontrolovať aktualizácie" "Icon"="%SystemRoot%\\System32\\bootux.dll,-1032" "SettingsURI"="ms-settings: windowsupdate-action" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\02CheckForUpdates\command] "DelegateExecute"="{556FF0D6-A1EE-49E5-9FA4-90AE116AD744}" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\03UpdateHistory] "MUIVerb"="História aktualizácií" "Icon"="%SystemRoot%\\System32\\bootux.dll,-1032" "SettingsURI"="ms-settings: windowsupdate-history" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\03UpdateHistory\command] "DelegateExecute"="{556FF0D6-A1EE-49E5-9FA4-90AE116AD744}" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\04RestartOptions] "MUIVerb"="Možnosti reštartu" "Icon"="%SystemRoot%\\System32\\bootux.dll,-1032" "SettingsURI"="ms-settings: windowsupdate-restarttoptions" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\04RestartOptions\command] "DelegateExecute"="{556FF0D6-A1EE-49E5-9FA4-90AE116AD744}" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\05AdvancedOptions] "Icon"="%SystemRoot%\\System32\\bootux.dll,-1032" "MUIVerb"="Rozšírené možnosti" "SettingsURI"="ms-settings: windowsupdate-options" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\WindowsUpdate\Shell\05AdvancedOptions\command] "DelegateExecute"="{556FF0D6-A1EE-49E5-9FA4-90AE116AD744}"

Všimnite si hodnotu reťazca SettingsURI. Hovorí shellu, aby spustil aplikáciu Nastavenia a prešiel priamo na zadanú stránku! Špeciálny objekt {556FF0D6-A1EE-49E5-9FA4-90AE116AD744} volaný z podkľúča príkazu vykoná operáciu. Stránky aplikácie Nastavenia sa teda otvoria natívne.

Presne takto fungujú príkazy kontextového menu „Prispôsobenie“ a „Zobrazenie“ a takto som objavil trik. The Kontextové menu Používateľské účty ho tiež využíva.

Kontextovú ponuku služby Windows Update môžete rýchlo povoliť alebo zakázať pomocou programu Winaero Tweaker. Dodáva sa s nasledujúcim používateľským rozhraním:

Stiahnite si aplikáciu odtiaľto: Stiahnite si Winaero Tweaker

Aby som vám ušetril čas, pripravil som súbory databázy Registry pripravené na použitie, ktoré si môžete stiahnuť tu:

Stiahnite si súbory databázy Registry

Súčasťou je aj súbor na vrátenie, takže môžete rýchlo pridať alebo odstrániť podponuku Windows Update.

Pridajte knižnicu Optimalizovať pre do kontextovej ponuky v systéme Windows 10

Pridajte knižnicu Optimalizovať pre do kontextovej ponuky v systéme Windows 10

ODPORÚČANÉ: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac

Aktualizácia Windows 10 Creators Update sa stane verziou 1704, ktorá bude vydaná v apríli 2017

Aktualizácia Windows 10 Creators Update sa stane verziou 1704, ktorá bude vydaná v apríli 2017

K dispozícii sú nové informácie o pripravovanej aktualizácii funkcií pre Windows 10. V súčasnosti...

Čítaj viac

V systéme Windows 10 prichádza nový herný režim

V systéme Windows 10 prichádza nový herný režim

ODPORÚČANÉ: Kliknite sem, ak chcete opraviť problémy so systémom Windows a optimalizovať výkon sy...

Čítaj viac