Windows Tips & News

Task View er en virtuell skrivebordsfunksjon i Windows 10

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Windows 10 kommer med en helt ny funksjon - virtuelle skrivebord. For brukere av Mac OS X eller Linux er ikke denne funksjonen spektakulær eller spennende, men for tilfeldige PC-brukere som kun har brukt Windows siden evigheten, er det et skritt fremover. Muligheten til å ha flere skrivebord finnes i Windows siden Windows 2000 på API-nivå. Flere tredjepartsapper har brukt disse API-ene for å tilby virtuelle skrivebord, men Windows 10 har gjort denne funksjonen tilgjengelig rett ut av esken på en nyttig måte. For å administrere virtuelle skrivebord tilbyr Windows 10 Oppgavevisning trekk. Her er en oversikt over funksjonen for flere skrivebord kalt Task View.

Annonse


Fra den tekniske forhåndsvisningen av Windows 10 er det en spesiell Oppgavevisning knappen på oppgavelinjen for å vise deg en liste over virtuelle skrivebord som er tilgjengelige på systemet ditt.

oppgavevisningsknappEtter at du har klikket på det, vil det vise deg en fullskjermvisning av alle skrivebord med miniatyrbilder av åpne vinduer på hvert skrivebord:


oppgavevisning i Windows 10
Den nederste delen av skjermen er dedikert til å vise forhåndsvisninger av skrivebord. Derfra kan du også legge til et nytt virtuelt skrivebord med "+"-knappen. Hold musepekeren over miniatyrskrivebordsforhåndsvisningen, og hovedområdet på skjermen vil vise deg hele forhåndsvisningen av skrivebordet komplett med alle apper som kjører.

Klikk på et skrivebord i Task View-grensesnittet for å gjøre skrivebordet aktivt. Du kan også klikke på den svarte lukkeknappen øverst i høyre hjørne av miniatyrbildet for å lukke det tilsvarende virtuelle skrivebordet. Men husk at når du lukker et skrivebord med åpne vinduer og kjørende apper, blir de ganske enkelt overført til neste skrivebord. Appene lukkes ikke når du lukker et skrivebord, noe som er fornuftig.

Bytte mellom apper og skrivebord
Hvis du klikker på appens miniatyrbilde, blir den aktiv akkurat som den gjør når du bruker Alt + Tab-vindusbytte. Windows indikerer at et program er åpent på et annet skrivebord ved å vise en linje under programmets ikon på oppgavelinjen.

andre skrivebordsapper

Hvis du klikker på det ikonet, vil ikke bare applikasjonen bli aktiv, men Windows vil også bytte til det virtuelle skrivebordet som appen kjører på.

Flytting av apper på tvers av skrivebord
For å flytte et bestemt appvindu fra ett skrivebord til et annet, klikk på Oppgavevisning-knappen, høyreklikk på passende miniatyrbilde av det åpne vinduet i oppgavevisningen og velg kommandoen "Flytt -> Skrivebord #" fra kontekstmenyen.

flytte vinduet mellom virtuelle skrivebord i Windows 10

Dette vil flytte appen din fra ett skrivebord til et annet.

Hurtigtaster for å administrere oppgavevisningsfunksjonen
Nylig dekket jeg en liste over nye hurtigtaster tilgjengelig i Windows 10 Technical Preview her: Nye hurtigtaster i Windows 10. De viktigste snarveiene for oppgavevisningen er som følger:

  • Oppgavevisning: Win + Tab Ny oppgavevisning åpnes og forblir åpen.
  • Opprett et nytt virtuelt skrivebord: Win + Ctrl + D
  • Bytt aktivt virtuelt skrivebord: Win + Ctrl + Venstre eller Høyre
  • Lukk gjeldende virtuelle skrivebord: Win + Ctrl + F4

Etter min mening er Task View-funksjonen fortsatt langt fra perfekt. Det er ingen mulighet for å vise bare gjeldende skrivebordsvinduer på oppgavelinjen, noe som er veldig nyttig fra min personlige erfaring med virtuelle Linux-skrivebord. Windows gir heller ikke direkte veksling mellom skrivebord ennå; brukeren må åpne fullskjermslisten med en knapp som er permanent festet til oppgavelinjen. I stedet kunne Microsoft ha vist en kompakt verktøylinje på oppgavelinjen for å bytte mellom skrivebord direkte med små ikoner eller forhåndsvisninger, slik som KDE- eller Gnome-skrivebordsmiljøer har i Linux. La oss håpe Microsoft forbedrer denne funksjonen før RTM-utgivelsen av Windows 10.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Her er de fem nye berøringsbevegelsene i Windows 11

Her er de fem nye berøringsbevegelsene i Windows 11

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSelv om de fleste ...

Les mer

Fanesøk er nå tilgjengelig for alle Edge Dev-brukere

Fanesøk er nå tilgjengelig for alle Edge Dev-brukere

Microsoft har i dag gitt ut nok en ukentlig funksjonsoppdatering for Edge-nettleseren i Dev-kanal...

Les mer

Windows 11 kan nå automatisk generere Live Captions for all lyd.

Windows 11 kan nå automatisk generere Live Captions for all lyd.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenBlant det store an...

Les mer