Windows Tips & News

Google Chrome får en ny delingshub, her er hvordan du aktiverer den

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Du kan aktivere den nye delingshuben i Google Chrome. Den er vert for en rekke raske handlinger, inkludert Cast, Generer QR-kode, Kopier kobling og Lagre-side.

Ettersom moderne nettlesere øker antallet innebygde funksjoner og muligheter, blir brukergrensesnittene deres mer og mer rotete med forskjellige knapper og alternativer. Noen selskaper foretrekker en radikal tilnærming for å løse dette problemet ved å fjerne overflødige brukergrensesnittelementer. For eksempel, i den nyeste Firefox 89 Beta, Mozilla fjernet Sidehandlinger-menyen fra nettleseren, flytte tilgjengelige alternativer til forskjellige steder i brukergrensesnittet. Interessant nok gjorde Google nettopp det motsatte: Selskapet introduserte en hub som kombinerer flere delingsrelaterte funksjoner i en enkelt meny.

Annonse

I den nyeste Canary-versjonen har Google Chrome fått Sharing Hub. Der kan brukere finne handlinger, for eksempel Cast, Generer QR-kode, Kopier lenke og Lagre side. Den stabile versjonen av Google Chrome beholder disse handlingene som separate knapper i søkefeltet. Med hver oppdatering og nye funksjoner får Omnibox flere knapper og handlinger, så noen UI-oppdateringer vil ikke skade.

Aktiver den nye delingshuben i Google Chrome 2

For øyeblikket er den nye Sharing Hub skjult bak et eksperimentelt flagg i chrome://flags side. Her er hvordan du aktiverer det.

Aktiver den nye delingshuben i Google Chrome

  1. Oppdater nettleseren til versjon 92.0.4505.0. Tast inn chrome://settings/help i adressefeltet for å se etter de siste oppdateringene.
  2. Type chrome://flags inn i adressefeltet og trykk på Tast inn nøkkel.
  3. I søkefeltet på Eksperiment kategorien, skriv inn følgende: Desktop Sharing Hub i søkefeltet. Alternativt kan du bruke chrome://flags/#sharing-hub-desktop-omnibox direkte adresse.Aktiver den nye delingshuben i Google Chrome 1
  4. Plukke ut Aktivert fra rullegardinmenyen.
  5. Til slutt klikker du på Start på nytt.

Nå kan du få tilgang til alle delingsrelaterte handlingene ved å bruke en dedikert meny i Omnibox. Du kan åpne den menyen ved å bruke en knapp med en Plus symbol.

Det er verdt å nevne at den nye Sharing Hub ikke er klar for offentlig bruk i den stabile kanalen, og du kan forvente noen endringer før Google sender den til alle brukere. Dessuten går den fortsatt glipp av noen handlinger, for eksempel «Send til enhetene dine»-funksjonen.

I tillegg til Sharing Hub, jobber Google med noen flere funksjoner. For eksempel er det forbedrede globale mediekontroller og en helt ny versjon av nettleserhistorikken kalt "Memories". Du kan lære hvordan aktivere minner i Google Chrome i en egen artikkel.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Få filmer og TV til å alltid spille fullskjerm i Windows 10

Få filmer og TV til å alltid spille fullskjerm i Windows 10

Filmer og TV er en app som følger med Windows 10. Det er en erstatning for Windows Media Center s...

Les mer

Endre nedlastingssted for filmer og TV i Windows 10

Endre nedlastingssted for filmer og TV i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenFilmer og TV er en...

Les mer

Aktiver eller deaktiver automatisk HTTPS for URL-er i Microsoft Edge

Aktiver eller deaktiver automatisk HTTPS for URL-er i Microsoft Edge

Du kan aktivere eller deaktivere automatisk HTTPS for URL-er i Microsoft Edge. Nettleseren inklud...

Les mer