Windows Tips & News

Få funksjonen Arbeidsmapper i Windows 8.1 for Windows 7

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Windows 8.1 inkluderer en ny funksjon for bedriftsarbeidere kalt Arbeidsmapper. Work Folders er en Windows Server 2012 R2-funksjon for filservere. I den nye trenden med Bring Your Own Device (BYOD) til å fungere, må bedriftsarbeidere få tilgang til arbeidsfiler på deres personlig PC-er - filer som er lagret på bedrifts-PCer. Den personlige PC-en eller enheten er kanskje ikke en del av bedriftsnettverket. Arbeidsmapper lar deg synkronisere arbeidsfiler på PC-er i bedriftsnettverket med dine personlige datamaskiner.

Annonse

De arbeidsrelaterte filene lagres på klient-PC-er i deres %userprofile%\Work Folders-katalog. Organisasjoner kan lagre filene i en Sync Share på en sentralt administrert filserver og opprettholde kontrollen over konfidensielle data ved å håndheve enhetspolicyer som lagringskvoter, kryptering og låseskjerm passord. De har også selektiv fjernsletting for å tilbakekalle tilgang til visse filer.

I dag gjorde Microsoft Work Folders-klienten tilgjengelig for Windows 7 SP1. Den støtter Windows 7 Professional, Enterprise og Ultimate-utgaver. For å installere den, bruk følgende lenker:


Windows 7 Work Folders-klient (x86/32-bit)
Windows 7 Work Folders-klient (x64/64-bit)

Arbeidsmapper fungerer litt annerledes på Windows 7 fra Windows 8.

  • I motsetning til Windows 8.1, må Windows 7-PCer være koblet til et domene for å bruke arbeidsmapper. Dette betyr også at Windows 7-PCer ikke kan bruke arbeidsmapper mens de er utenfor bedriftsnettverket.
  • Krypter arbeidsmapper: Filer krypteres på Windows 7 ved hjelp av Encrypting File System (EFS). På Windows 8.1 vil filer på en brukers PC bli kryptert ved hjelp av Selektiv tørke teknologi.
  • På Windows 7 må administratorer bruke gruppepolicy for å håndheve passordpolicyer på domenetilknyttede PC-ene til Work Folders-brukere. På Windows 8.1 vil Work Folders håndheve sin egen passordpolicy som angitt på hver synkroniseringsandel. Automatisk låsing av skjermen er heller ikke tilgjengelig på Windows 7.

Resten av synkroniseringsopplevelsen ligner på Windows 8.1. Når aktivert, vil Arbeidsmapper vise et varslingsikon i systemstatusfeltet.

Er arbeidsmapper en fullstendig erstatning for frakoblede filer?

Du vil kanskje innse at funksjonen for arbeidsmapper høres ut som funksjonen frakoblede filer som allerede er til stede i Windows siden Windows 2000. Selv om begge har et lignende formål - å synkronisere data på serveren med klienten, fungerer de forskjellig, hver har sine fordeler og ulemper.

Etter forbedringene for frakoblede filer gjort i Windows Vista, er det fortsatt i høy grad en levedyktig synkroniseringsteknologi fordi det kan kun synkronisere endringene, mens Work Folders for øyeblikket bare kan synkronisere hele filen eller hele mappen på filen server. Frakoblede filer fungerer også for arbeidsgrupper og hjemmenettverk uten at det kreves noe Active Directory-domene eller serverkonfigurasjon.

Arbeidsmapper fungerer omtrent som OneDrive, men for bedriftsbrukere. Den har en annen synkroniseringsprotokoll enn frakoblede filer - den er vert for IIS (Internet Information Services). Synkronisering skjer over HTTPS og krever ikke en VPN, DirectAccess eller annen ekstern tilgangstilkobling. Frakoblede filer er for PC-er som er inne i bedriftsnettverket. Arbeidsmapper på Windows 8.1 kan også gjøre filsynkronisering for PC-er som ikke har blitt med i bedriftsnettverket. Datasynkroniseringen skjer etter at det unike filserversertifikatoppsettet er fullført, og riktig tilgangspolicy for klientenhet og tillatelser er satt opp på filserveren. Retningslinjene håndheves på Windows-klient-PC-ene før datasynkronisering tillates, slik at organisasjoner fortsatt har kontroll over de synkroniserte dataene.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Slik aktiverer du spillmodus i Windows 10

Slik aktiverer du spillmodus i Windows 10

Som du kanskje allerede vet, vil Windows 10 Creators Update inkludere en spesiell spillmodus, som...

Les mer

Legg til gjenopprettingsinnstillinger i bibliotekets kontekstmeny i Windows 10

Legg til gjenopprettingsinnstillinger i bibliotekets kontekstmeny i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenDet er mulig å leg...

Les mer

Firefox vil snart advare om nylig hackede nettsteder

Firefox vil snart advare om nylig hackede nettsteder

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenFirefox-brukere vi...

Les mer