Windows Tips & News

Bør du oppgradere til Windows 11 akkurat nå?

click fraud protection

I dag lanserte Microsoft offisielt Windows 11. For noen enheter vil den vises i Innstillinger > Windows Update. Men på de fleste PC-er må du installere det nye operativsystemet manuelt fra en USB-pinne. Men bør du gjøre det?

Oppgradering fra Windows 10 til Windows 11 er gratis. I løpet av de kommende månedene etter utgivelsen vil Windows 11 bli tilgjengelig via Windows Update for kvalifiserte datamaskiner og bærbare datamaskiner. Sjekk ut hvordan finne ut om PC-en din er kompatibel med Windows 11. Microsoft hevder at det nyeste operativsystemet bare vil vises i Windows Update for eksisterende PC-er tidlig i 2022.

Hvis du vil oppdatere i dag, er det bare å laste ned og bruke Windows 11 Setup Assistant eller Media Creation Tool fra offisiell Microsoft-side. Det er noen flere alternativer tilgjengelig, inkludert et ISO-bilde. Lær mer om oppgraderingsprosessen: Hvordan oppgradere til Windows 11 fra Windows 10.

Mange moderne datamaskiner og bærbare datamaskiner lar deg installere Windows 11. Du kan

installer den fra en USB-flash-stasjon. Du trenger kanskje ikke å endre eller tilpasse installasjonsmediet for å gjøre dette. Til tross for maskinvarekrav, som inkluderer minst 8. generasjons Intel- eller AMD Zen 2-prosessorer, vil en eldre prosessor tillate deg å fortsette med installasjonen. Men dette kan variere.

Windows 11 stillbilder godtar nøkler fra Windows 7, 8, 8.1 og Windows 10. De kan også brukes til en ren installasjon av Windows 11. Men hvis du har en digital Windows 10-lisens koblet til Microsoft-kontoen din, aktiveres systemet automatisk etter at du er på nett.

Etter å ha installert Windows 11, har du 10 dager på deg gå tilbake til Windows 10. Du kan gjøre dette i «Innstillinger» > «System» > «Gjenoppretting».

Så hvis du er i tvil om du bør oppgradere til Windows 11 eller bli på Windows 10, her er fordelene og ulempene.

Skal du oppgradere til Windows 11 eller ikke

La oss se når det er en god idé å utsette oppdateringen, og når du bør installere den til tross for dets kjente problemer.

Når skal du oppgradere til Windows 11

  • Du trenger den nyeste versjonen av systemet for noen oppgaver. For eksempel, du tester noen apper, eller du dekker Windows slik jeg gjør på denne siden.
  • Du synes det nye designet til Windows 11 er flott, så du trenger det på datamaskinen din så snart som mulig.
  • Du er flink til å feilsøke, og du er klar til å vente på problemløsninger fra Microsoft.
  • Du installerer alltid den nyeste programvaren. Men i dette tilfellet er du mest sannsynlig allerede en Windows Insider, og du kjører en forhåndsvisning fra Dev-kanalen.
  • Du trenger noen av rettelsene som Microsoft la til det nyeste operativsystemet etter 1,5 år med utvikling og testing i Dev- og Beta-kanalen.

Ting som kan hindre deg i å oppgradere

  • Når en ny Windows-versjon kommer på markedet, inneholder den vanligvis feil. De kan være kjent eller ikke. Til tross for Windows Insider-programmet og intern testing, er problemer alltid der.
  • Noe av maskinvaren din kan ha kompatibilitetsproblemer. PC Health check-verktøyet og Windows 11 Upgrade Assistant rapporterer kanskje ikke dem. Det er hundrevis av maskinvarekonfigurasjoner som er umulige å teste hos Microsoft og dets brukere. Hvis du er en årsaksbruker som ikke er klar til å løse denne typen problemer, er det definitivt bedre å ikke skynde seg til oppdateringen.
  • Windows 10 blir det støttet frem til oktober 2025, slik at du trygt kan bli med den lenge hvis den gjør jobben sin perfekt for deg.
  • Hvis du bytter til det nye operativsystemet, bør du trene opp muskelminnet. Noen standardinnstillinger for Windows 11 kan være uønskede. De sentrert oppgavelinje og Start-menyen, den ny filutforsker med kompakte kontekstmenyer, den manglende kontekstmenyen på oppgavelinjen er bare noen få eksempler. Og ja, disse endringene inkluderer noen mindre, men irriterende feil!
  • Etter min personlige mening er det ingen enkelt funksjon i Windows 11 som du ikke kan leve uten. Foruten det nye designet ser jeg ingenting revolusjonerende eller funksjonsmessig endret. Vel, det er noen forbedringer i vindushåndtering, men de spiller ingen viktig rolle for meg.

Sammendrag

Hvis stabiliteten til operativsystemet er det du virkelig trenger, her er mine personlige forslag.

  • Vent til Microsoft forbereder Windows 11 for bred distribusjon. Innen den tid vil alt irriterende og kritisk være løst. Denne prosessen kan ta fra et par måneder til et halvt år.
  •  Hvis enheten din er kompatibel med Windows 11, vent til Microsoft gjør Windows 11 tilgjengelig via Windows Update for datamaskinen din. Det er ingen grunn til å være en tidlig bruker og lete etter problemer, med mindre du er en avansert bruker.
  • Hvis enheten din ikke er oppført som kompatibel i PC Health Check-verktøyet, men er i stand til å kjøre Windows 11 (og du er desperat etter å prøve det), installer den litt senere, om noen måneder. Bare gi Microsoft tid til å forbedre maskinvarekompatibiliteten. Du bør heller ikke vente på en nyere Windows 11 stabil utgivelse, da den kan introdusere strengere maskinvarekrav.

Merk: Du kan omgå maskinvarebegrensninger og installere Windows 11 på enheter som ikke støttes ved å følge disse håndbøkene:

  • Installer Windows 11 uten TPM 2.0
  • Installer Windows 11 Dev bygger på maskinvare som ikke støttes

Avslutningsvis ber jeg leserne dele sine tanker om dette og årsakene til eller imot oppgradering til Windows 11 i kommentarfeltet.

Referanseregneark for gruppepolicyinnstillinger for Windows 10 versjon 2004

Referanseregneark for gruppepolicyinnstillinger for Windows 10 versjon 2004

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI tillegg til admi...

Les mer

Administrative maler for Windows 10 versjon 2004

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Tøm Windows Update History i Windows 10

Tøm Windows Update History i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenWindows Update-log...

Les mer