Windows Tips & News

Microsoft annonserte en stor oppdatering for Skype

click fraud protection

I 2017 annonserte Microsoft Teams – en helt ny meldingstjeneste for bedriftskunder som kan konkurrere med Slack og lignende applikasjoner. Siden den gang har selskapet vært noe stille om Skype og dets skjebne, spesielt etter å ha eksperimentert med radikale redesign og funksjonsoppgraderinger. Men i dag publiserte Skype-teamet et nytt blogginnlegg der de delte planene sine for en raskere, mer pålitelig og ultramoderne versjon av Skype.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor noen kanskje trodde at Skype var i ferd med å gå ned: Team viste seg å bli en stor suksess for Microsoft, og selskapet integrerte til og med en forbrukerbasert versjon av tjenesten direkte inn i oppgavelinjen i Windows 11. Likevel ser det ut til at Microsoft ikke planlegger å drepe Skype med det første. Snarere motsatt: Selskapet har nettopp annonsert en stor oppgradering med nye funksjoner, nye brukergrensesnitt og betydelig forbedret ytelse.

Microsoft publiserte et innlegg på det offisielle Skype-nettstedet, og gir brukerne mer informasjon om den kommende oppdateringen. Microsoft sier at den nye versjonen er raskere, pålitelig og "supermoderne". Mest bemerkelsesverdig, tilbakemeldinger fra brukere inspirerte en stor del av endringene, så de som holder seg til Skype vil like oppdateringen (i motsetning til de oppdateringene tilbake i 2017).

En av UI-endringene i nye Skype er samtalestadiet. Microsoft forbedret utseendet for å gjøre brukergrensesnittet mer moderne og polert. Skype vil også arrangere videofeeder i "et mer naturlig rutenett" for å holde alle sammen og i fokus. Brukere med funksjonshemmede kameraer vil også vises på samtalescenen med tilpassbare bakgrunner (du kan deaktiver video og skjul ikke-videodeltakere), og forhåndsvisninger vil bli større når noen deler sine skjerm.

Andre kosmetiske endringer inkluderer redesignede chat-overskrifter med forbedret layout, nye flytende ikoner på tvers av brukergrensesnittet, oppdaterte temaer, fargerike avatarer (for de uten profilbilde), etc. Nå vil scenen også følge gjeldende tema for OS.

Når det gjelder funksjonsoppgraderinger, får Skype en ny TwinCam-funksjon. Den lar deg ta tak i en smarttelefon under en samtale og bruke kameraet til å vise ekstra videofeed med dokumenter, kjæledyr, nye leker eller hva du måtte ønske å dele med vennene dine. Alt du trenger å gjøre er å skanne en QR-kode for å slå sammen videoen fra en smarttelefon med din primære video fra et webkamera i samtalen.

Microsoft lar deg velge egendefinerte lyder for varsler og bruke emojier som meldingsreaksjoner.

Programvaregiganten fokuserte også innsatsen på ytelse i videosamtaler på Skype. Selskapet sier at nøkkelscenarier i Skype på stasjonære datamaskiner nå er 30 % raskere og over 2000% raskere på Android.

Ved hjelp av en universell PSTN-oversetter kan du kommunisere med hvem som helst på alle språk, både for videosamtaler og for samtaler til fasttelefoner og mobiltelefoner.

Til slutt, en av de viktigste endringene Skype-brukere vil nyte er forbedret nettleserstøtte. Microsoft sier at Skype vil fungere og gi en flott opplevelse i alle vanlige nettlesere på moderne plattformer.

Den nye Skype er ikke tilgjengelig ennå. Oppdateringer med nye funksjoner kommer først for Skype-innsidere før de lanseres for allmennheten.

Skjul eller vis varsler når du dupliserer en skjerm i Windows 10

Skjul eller vis varsler når du dupliserer en skjerm i Windows 10

1 svarNår du har konfigurert de ekstra skjermene dine for duplisering av primærskjermen, kan det ...

Les mer

Administrative maler for Windows 10 versjon 1809

Administrative maler for Windows 10 versjon 1809

Legg igjen et svarMicrosoft har gitt ut et sett med administrative maler for Windows 10 versjon 1...

Les mer

Flytt hurtigtilgangsverktøylinjen under båndet i filutforsker

Flytt hurtigtilgangsverktøylinjen under båndet i filutforsker

2 svarHurtigtilgangsverktøylinjen ble introdusert for Filutforsker i Windows 8 sammen med Ribbon ...

Les mer