Windows Tips & News

Windows 10 filutforsker arkiver

click fraud protection

Som du kanskje allerede vet, lanserte Microsoft nylig Bygg 18342 av Windows 10. Denne versjonen er en forhåndsversjon av den neste Windows 10-versjonen, for tiden kjent som versjon 1903, april 2019-oppdatering eller 19H1. Det legger til muligheten til å opprette og gi nytt navn til en fil. Disse navnene starter med en prikk.

File Explorer er standard filbehandlingsapplikasjon som følger med alle moderne versjoner av Windows. Den lar brukeren utføre alle grunnleggende filoperasjoner som kopiere, flytte, slette, gi nytt navn og så videre. Windows 10 Build 18298 introduserer et nytt Filutforsker-ikon.

File Explorer er standard filbehandlingsapp som følger med Windows som starter med Windows 95. Foruten filbehandlingsoperasjoner, implementerer Explorer.exe også skallet - skrivebordet, oppgavelinjen, skrivebordsikonene og også Start-menyen er deler av Explorer-appen. Fra og med Windows 10 Build 18282, er det en ny funksjon i filutforsker - konversasjonsdatoformat.

File Explorer er standard filbehandlingsapp som følger med Windows som starter med Windows 95. Foruten filbehandlingsoperasjoner, implementerer Explorer.exe også skallet - skrivebordet, oppgavelinjen, skrivebordsikonene og også Start-menyen er deler av Explorer-appen.

Mappealternativer er en spesiell dialogboks som lar deg endre innstillinger og preferanser for den innebygde filbehandleren i Windows 10. Dialogen inneholder tre faner Generelt, Vis og Søk. Endringene du har gjort her kan brukes på alle mapper.

I Windows 10 kan du tilordne et bilde til en mappe. Dette bildet vil vises på mappens ikon i stedet for standard miniatyrbilde av innholdet i mappen. Her er hvordan det kan gjøres.

Det innebygde filbehandlingsverktøyet, File Explorer, kommer med en nyttig funksjon for automatiske forslag. Når den er aktivert, viser den automatisk den foreslåtte teksten som samsvarer med bokstavene du skriver inn i dialogboksen Kjør, i adresselinjen og i dialogboksene Åpne og Lagre til apper. Den lar deg få fart på arbeidet ditt og spare tid. Automatiske forslag kan aktiveres eller deaktiveres i Filutforsker med en enkel registerjustering i alle moderne operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8 og Windows 7.

Tilpass-fanen i filegenskaper-dialogen i Filutforsker kan brukes til å vise og endre mappemal og ikonet for en mappe. Som standard er ikke kategorien Tilpass synlig i dialogboksen Mappeegenskaper for skrivebordsmappen, så du kan ikke tilpasse den. Her er hvordan du legger det til der.

Sikkerhet-fanen i filegenskaper-dialogen i Filutforsker kan brukes til å vise og endre eierskap og sikkerhetstillatelser på NTFS-partisjoner. Hvis du trenger å begrense brukere fra å endre eierskap eller tillatelser for filer og mapper, kan du skjule kategorien Sikkerhet fra Filegenskaper med en registerjustering. Her er hvordan det kan gjøres.

Tilpass-fanen i filegenskaper-dialogen i Filutforsker kan brukes til å vise og endre mappemal og ikonet for en mappe. Hvis du trenger å begrense brukere fra å endre alternativene som er tilgjengelige på Tilpass-fanen, kan du skjule Tilpass-fanen fra Filegenskaper med en registerjustering. Her er hvordan det kan gjøres.

Microsoft lanserer Windows Admin Center Preview 1910.2

Microsoft lanserer Windows Admin Center Preview 1910.2

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenWindows Admin Cent...

Les mer

Hva er nytt i Windows Server 1903

Hva er nytt i Windows Server 1903

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenFor noen dager sid...

Les mer

Windows Server Insider forhåndsvisningsarkiver

Microsoft lanserte i dag en ny Insider Preview av Windows Server. Det er Windows Server Build 170...

Les mer