Windows Tips & News

Firefox dropper det kompakte brukergrensesnittet i den kommende redesignen

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Hvis du bruker Compact UI i Firefox-nettleseren, forbered deg på noen drastiske endringer i de kommende oppdateringene. I følge et innlegg på Bugzilla – et nettsted der Mozilla sporer feil og Firefox-endringer – planlegger organisasjonen å droppe Compact UI. Endringen bør komme med den kommende Proton-redesignen, som er delvis tilgjengelig i Firefoxs forhåndsvisningsbygg.

Firefox kompakt brukergrensesnitt

Alternativet Compact UI lar deg redusere UI-størrelsen til fordel for nettinnhold. For øyeblikket er Firefox og Vivaldi de eneste nettleserne som tilbyr tilpassbar brukergrensesnittstørrelse. Andre pipeulære nettlesere, som Chrome eller Edge, bruker fast UI-størrelse som endres avhengig av system DPI-skala. Du kan endre Firefox-grensesnittstørrelsen i tilpasningsinnstillingene for verktøylinjen.

Annonse

Mozilla sier at de måtte ta "vanskelige beslutninger" for å beholde enkelheten og tilgjengeligheten i nettleseren. I følge statistikken fra Mozilla er det kompakte brukergrensesnittet "vanskelig å oppdage", noe som reduserer adopsjonsraten og skaper lavt engasjement ("bare" 31,7 % av alle brukerne kjører Firefox med kompakt brukergrensesnitt.) I stedet for å flytte alternativet til en mer synlig plass, bestemte utviklerne seg for å droppe det helt.

Den kommende Redesign av protoner vil fokusere på å lage designstandarder som passer de fleste brukere. Selv om de fleste brukere ikke vil ha noe imot denne endringen, kan det være upraktisk for de med mindre skjermer og lavere oppløsning. Faktisk har et innlegg på Bugzilla allerede mange kommentarer fra frustrerte brukere.

Hvis utviklere ikke ombestemmer seg, vil fremtidige Firefox-oppdateringer automatisk flytte Compact UI-brukere til alternativet "Normal". Du kan lese mer om denne endringen i et innlegg på Bugzillas nettsted. Det er også verdt å nevne at dette ikke er den eneste store designendringen i Firefox. Proton-redesignet vil endre seg betydelig hovedmenyen og andre UI-elementer. Du kan allerede aktivere Proton hovedmeny og flere deler av brukergrensesnittet, for eksempel kontekstmenyer og en ny faneside.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Edge Dev 88.0.685.3 inkluderer nye funksjoner for Linux og Mac

Edge Dev 88.0.685.3 inkluderer nye funksjoner for Linux og Mac

1 svarMicrosoft lanserer en ny Dev-bygg av Edge-nettleseren. Appversjonen 88.0.685.3 er kjent for...

Les mer

Fiks Uskarp Åpen Lagre Fil-dialog i Chrome og Edge

Fiks Uskarp Åpen Lagre Fil-dialog i Chrome og Edge

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSlik fikser du usk...

Les mer

Opera Lagre side som PDF-arkiv

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer