Windows Tips & News

Microsoft-oppdateringer for Windows 10 Datainnsamlingsalternativer

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Windows 10 kommer med Telemetri-funksjonen aktivert som standard som samler brukeraktivitet og sender den til Microsoft. Disse tjenestene samler inn ulike opplysninger om programvaren som er installert på PC-en din og til og med personlige data som er lagret på datamaskinen din. Microsoft hevder at de ikke kan brukes til å identifisere deg personlig.

Innstillinger for telemetri og datainnsamling er kjent for å ikke gi brukeren muligheten til å melde seg ut med mindre han kjører en Enterprise-utgave av operativsystemet. Det er fire tilstander for telemetri tilgjengelig i Windows 10. Før Build 19577 hadde Windows 10 følgende navn for telemetrialternativer:

Annonse

  1. Sikkerhet - Telemetri er deaktivert. I denne modusen vil Windows 10 sende minimalt med data til Microsoft. Sikkerhetsverktøy som Windows Defender og Malicious Software Removal Tool (MSRT) vil sende et lite sett med data til selskapets servere. Dette alternativet kan bare aktiveres i Enterprise, Education, IoT og Server
    utgaver av OS. Å angi sikkerhetsalternativet i andre Windows 10-utgaver har ingen effekt og går automatisk tilbake til Basic.
  2. Grunnleggende
    Grunnleggende informasjon er data som er avgjørende for driften av Windows. Disse dataene hjelper til med å holde Windows og apper i gang ved å informere Microsoft om funksjonene til enheten din, hva som er installert og om Windows fungerer som det skal. Dette alternativet slår også på grunnleggende feilrapportering tilbake til Microsoft. Hvis du velger dette alternativet, vil Microsoft kunne tilby oppdateringer til Windows (gjennom Windows Update, inkludert beskyttelse med verktøyet for fjerning av skadelig programvare), men enkelte apper og funksjoner fungerer kanskje ikke som de skal eller i det hele tatt.
  3. Forbedret
    Forbedrede data inkluderer alle grunnleggende data pluss data om hvordan du bruker Windows, for eksempel hvor ofte eller hvor lenge du bruker bestemte funksjoner eller apper og hvilke apper du bruker oftest. Dette alternativet lar også Microsoft samle forbedret diagnoseinformasjon, for eksempel minnetilstanden til din enhet når et system- eller appkrasj oppstår, samt måle påliteligheten til enhetene, operativsystemet og apper.
  4. Full
    Fullstendige data inkluderer alle grunnleggende og forbedrede data, og slår også på avanserte diagnosefunksjoner som samler inn ytterligere data fra enhet, for eksempel systemfiler eller minneøyeblikksbilder, som utilsiktet kan inkludere deler av et dokument du jobbet med når et problem skjedde. Denne informasjonen hjelper Microsoft med å feilsøke og fikse problemer. Hvis en feilrapport inneholder personlige data, hevder Microsoft at de ikke vil bruke denne informasjonen til å identifisere, kontakte eller målrette annonsering mot deg. Dette er det anbefalte alternativet som de anbefaler for den beste Windows-opplevelsen og den mest effektive feilsøkingen.
Tilbakemeldingsalternativer for Windows 10

Nye telemetrialternativer

Starter i Windows 10 build 19577, vil Microsoft bruke nye navn for telemetrinivåer.

  • Sikkerhet diagnostikk er nå navngitt Diagnosedata av.
  • Grunnleggende er endret til Nødvendige diagnostiske data.
  • Full er omdøpt til Valgfrie diagnosedata.

Microsoft fjerner "Forbedret” (nivå 2) alternativ. Firmaet notater følgende:

Som en del av denne endringen vil enhver enhet som tidligere var satt til Forbedret, bli standard til Basic. Dette vil føre til at enkelte enheter ikke mottar flyreiser som forventet. Aktivering av valgfri diagnosedata vil sette enheten til diagnosenivå 3 (tidligere Full) og returnere brukere til flyreise som forventet.

For å endre alternativene, åpne Innstillinger og navigere til Innstillinger > Personvern > Diagnostikk og tilbakemelding. Sjekk ut

Endre innstillinger for diagnostikk og bruksdata i Windows 10

Merk at for å motta Insider Builds, krever Windows 10 at alternativet for datainnsamling er satt til Valgfrie diagnosedata/Full.

Microsoft nevner at de i fremtiden også vil tilby mer detaljerte gruppepolicyinnstillinger for å konfigurere dataene som samles inn fra kunder. Det er imidlertid ingen detaljer ennå angående den kommende gruppepolicyendringen.

Hvis du trenger å deaktivere telemetri og datainnsamling helt, kan du se følgende artikler:

  • Slik deaktiverer du telemetri og datainnsamling i Windows 10
  • Stopp Windows 10 å spionere på deg ved å bruke bare Windows-brannmuren
  • Telemetri og datainnsamling kommer også til Windows 7 og Windows 8

En annen grunn til å begrense hvor mye diagnostikkdata Windows 10 sender, er at telemetridataene kan deles med tredjeparter.

Til slutt, sjekk ut Slik sletter du diagnosedata i Windows 10.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Deaktiver Privacy Settings Experience ved pålogging i Windows 10

Deaktiver Privacy Settings Experience ved pålogging i Windows 10

Starter i Windows 10 versjon 1809, når du logger på en ny brukerkonto for første gang, viser oper...

Les mer

Last ned Force System UI Language som visningsspråk

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Løs ikke noe lydproblem i Windows 10 versjon 1809

Løs ikke noe lydproblem i Windows 10 versjon 1809

5 svarI tillegg til det fjerning av brukerprofil og ødelagt varsel problemer, etterlater Windows ...

Les mer