Windows Tips & News

Windows 10 build 10547 har et nytt redigeringsprogram for miljøvariabler

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Selv om Windows 10 build 10547 ved første øyekast ser det samme ut som Windows 10 build 10240 RTM, kan du oppdage mange små, men nyttige endringer i denne builden hvis du ser nøye etter. Dette er virkelig uventet, men Microsoft bestemte seg for å oppdatere den gode, gamle miljøvariableredigereren, som ikke hadde endret seg siden Windows 2000. La oss se hvordan det har endret seg!

Annonse


Faktisk er dette ikke den første endringen i kjernesystemfunksjonaliteten i Windows 10. Du husker kanskje en bemerkelsesverdig forbedring av Registerredigering som forbedrer brukervennligheten til appen mye.
La oss åpne redigeringsprogrammet for miljøvariabler og se hva som er nytt.
  1. trykk Vinne + R tastene sammen på tastaturet og skriv inn følgende i Kjør-boksen:
    SystemPropertiesAdvanced.exe

    Slå den Tast inn nøkkelen for å kjøre den.Windows 10 kjører SystemPropertiesAdvanced

  2. Dialogboksen Systemegenskaper vises på skjermen. Klikk på knappen "Miljøvariabler" på fanen "Avansert":Windows 10 Systemegenskaper kategorien Avansert
  3. I vinduet "Environment Variables" velger du variabelen kalt "Path" i "System Variables"-listen:Banen for Windows 10-miljøvariabler er valgt
  4. Klikk nå på Rediger-knappen:Windows 10 miljøvariabler redigering valgtI stedet for den kompakte tekstboksen, viser den nå hver verdi på sin egen linje i en tabellform! Dette gjør det enklere å redigere verdien og det er mindre sannsynlighet for at brukeren gjør feil.

Takket være denne endringen kan alle som ønsker å redigere miljøvariabler spare mye tid, fordi det ikke lenger er nødvendig å skille verdier med semikolon og redigere dem inne i en liten boks.

Den nye "Environment Variables"-editoren har nyttige funksjoner for å flytte verdier opp og ned i listen. Den gamle krevde at du kuttet/limte inn verdier manuelt.

En ny "Bla gjennom..."-knapp lar deg legge til en ny mappe som verdien raskt ved å bruke den velkjente "Bla gjennom en mappe"-dialogen.

Brukere kan fortsatt trenge den gamle tekstboksen, for eksempel for å kopiere og lime inn en hel linje med variabler og deres verdier. Så det er fortsatt en knapp som heter "Rediger tekst" som viser den gamle dialogboksen:Windows 10 miljøvariabler redigeres inline

Den oppdaterte redigeringsprogrammet for miljøvariabler er en stor forbedring. Mens den gjennomsnittlige brukeren nesten aldri trenger å redigere miljøvariabler, vil avanserte brukere og systemadministratorer sette stor pris på dette. Dette er en sjelden forbedring i et operativsystem som Windows 10 hvor jeg stort sett ser veldig tvilsomme brukergrensesnittvalg.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Telegram: ny funksjon for gruppetalechat, strategi for inntektsgenerering

Telegram: ny funksjon for gruppetalechat, strategi for inntektsgenerering

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenDen siste oppdater...

Les mer

Telegram 8 er ute med ubegrensede direktesendinger, forbedret videresending, mer

Telegram 8 er ute med ubegrensede direktesendinger, forbedret videresending, mer

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenNesten umiddelbart...

Les mer

Hvordan måle Wi-Fi-signalstyrke

Hvordan måle Wi-Fi-signalstyrke

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenUansett hva du ten...

Les mer