Windows Tips & News

PowerToys Run la til støtte for åpning av Windows-terminalprofiler

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Hvis du bruker både PowerToys og Windows Terminal, her er noen gode nyheter. PowerToys Run-verktøyet, som er en kraftig appstarter og søk, støtter nå Windows Terminal-profiler, slik at du kan starte sistnevnte direkte med ønsket profil!

Annonse

Windows Terminal er en moderne konsollvert, appen som Microsoft laget for å erstatte det gamle ledetekstvinduet. Sistnevnte pleide også å være vert for PowerShell. Nå, med Windows Terminal sammen med Windows 11, får kommandolinjeverktøy et nytt liv. Windows Terminal lar dem kjøre i faner, bytt mellom WSL, cmd.exe og PowerShell med ett klikk. Den støtter rik tekstutgang og er ekstremt tilpassbar.

Her på Winaero har vi allerede vist deg hvordan legg til Windows Terminal-profiler til kontekstmenyen. Selv om det er nyttig, er det alltid hyggelig å ha noen alternative måter. Så PowerToys gir deg nå en slik alternativ metode.

PowerToys Kjør med Windows-terminalprofiler

Den nyeste versjonen av PowerToys Run inkluderer Terminal-profiler i søkeresultatene. For eksempel hvis du har en profil som heter 

Ububtu, bare skriv Ubuntu i Kjør-vinduet, og du er ferdig! Du vil se den aktuelle Terminal-profilen i listen over hva annet appen fant på datamaskinen din.

Mer enn det, du kan ringe en profil direkte ved å bruke "_" kommandoprefikset, f.eks. ved å skrive _Ubuntu i Kjør-verktøyet. Dette vil åpne Windows-terminalen direkte med Ubuntu-fanen.

PowerToys kjører med Windows-terminalprofiler 02

Det er et par alternativer knyttet til Windows Terminal i PowerToys Run. Du kan konfigurere den til å åpne profil i nye faner, inkludere skjulte profiler og ekskludere profiler fra globalt søk.

PowerToys kjører med Windows-terminalprofiler 01

Du kan også slå av Terminal-integrasjonen hvis du ikke bruker mye sistnevnte og synes profiloppføringen er irriterende.

Til slutt må du vite at funksjonen ovenfor er implementert som en plugin for PowerToys Run. Hvis du deaktiverer plugin-en, vil du ikke se Terminal-profiler og alternativer.

Funksjonen er allerede tilgjengelig i PowerToys-stallen. Du kan hente den nyeste versjonen fra GitHub og Microsoft Store. Du kan også installere den med vinge. Kommandoen er winget installere Microsoft. PowerToys --kildevinget.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Fall Creators Update er Windows 10 versjon 1709

Fall Creators Update er Windows 10 versjon 1709

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSom du kanskje all...

Les mer

Løsne gruppe fliser fra startmenyen i Windows 10

Løsne gruppe fliser fra startmenyen i Windows 10

Windows 10 kommer med en fullstendig omarbeidet Start-meny, som kombinerer Live Tiles introdusert...

Les mer

Fest innstillinger til startmenyen i Windows 10

Fest innstillinger til startmenyen i Windows 10

I Windows 10 kan du feste individuelle sider i Innstillinger-appen til Start-menyen. Dette vil ti...

Les mer