Windows Tips & News

Windows-serviceendring introduserer månedlige sammendrag for Windows 8.1 og Windows 7

click fraud protection

I går kunngjorde Microsoft en endring i Windows-service som introduserer en samlemodell for oppdateringer. Det vil redusere antall tilgjengelige oppdateringer for Windows 8.1 og Windows 7 og kombinere dem til en enkelt månedlig sammendrag. Hver måneds sammendrag vil være kumulativ, men de vil gi ut ekspresspakker på Windows Update for å holde nedlastingsstørrelsen liten for de som allerede har installert forrige måneds sammendrag. Med en enkelt sammendrag tar de sikte på å eliminere oppdateringsfragmentering.
Windows 7 Convenience-sammendragHistorisk sett har Microsoft gitt ut individuelle oppdateringer for Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 og Windows Server 2012 R2. Dette resulterte i fragmentering der forskjellige PC-er kunne ha et annet sett med oppdateringer installert, noe som førte til ulike potensielle problemer.

Den nye sammendragsmodellen kombinerer flere patcher til én enkelt oppdatering. Dette vil tillate brukere og systemadministratorer å holde systemene sine oppdatert med færre oppdateringer. Du trenger ikke å installere et stort antall oppdateringer lenger.

Fra og med oktober 2016 vil Windows Update levere en enkelt månedlig samleoppdatering som løser både sikkerhetsproblemer og pålitelighetsproblemer i én enkelt pakke. Den månedlige sammendraget vil bli publisert til Windows Update (WU), Windows Server Update Services, System Center Configuration Manager og Microsoft Update Catalog. Hver måneds sammendrag vil erstatte forrige måneds sammendrag, det vil si at en månedlig sammendrag for november 2016 også vil inkludere alle oppdateringer for oktober i tillegg til nye oppdateringer og så videre. Enheter som har denne sammendraget installert fra Windows Update eller WSUS vil bruke ekspresspakker, og holde den månedlige nedlastingsstørrelsen liten.

Over tid vil Monthly Rollup inkludere patcher som har blitt utgitt tidligere. Det vil bli en fullstendig kumulativ oppdatering, og du trenger bare å installere den siste enkeltsammendraget for å være oppdatert.

Også fra oktober 2016 og utover vil Windows gi ut en enkelt sikkerhetsoppdatering. Denne oppdateringen vil inkludere alle sikkerhetsoppdateringene for den måneden i én enkelt oppdatering. I motsetning til den månedlige samleoppdateringen, vil sikkerhetsoppdateringen bare inkludere nye sikkerhetsoppdateringer som er utgitt for den måneden, så det vil ikke være en kumulativ sikkerhetsoppdatering. Denne pakken vil være betydelig mindre enn den månedlige sammendraget.

Men Microsoft kommer ikke til å gi ut sikkerhetsoppdateringen via Windows Update. Den vil være tilgjengelig for nedlasting og distribusjon fra WSUS, SCCM og Microsoft Update Catalog. Hovedformålet med denne sikkerhetspakkeutgivelsen er å la bedrifter laste ned en så liten oppdatering som mulig samtidig som de opprettholder sikrere enheter.

.NET Framework vil også følge Monthly Rollup-modellen med en månedlig utgivelse.

Til slutt oppdateres nettstedet for Microsoft Update Catalog for å fjerne ActiveX-kravet. Det vil være mulig å bruke den i hvilken som helst nettleser du ønsker. Som du kanskje allerede vet, krever Microsoft Update Catalog at du bruker Internet Explorer. Den kommende versjonen av nettstedet løser dette problemet. (via Nathan Mercer)

Hva synes du om denne endringen? Liker du Monthly Rollup-utgivelsesmodellen?

Windows 11 er nå tilgjengelig for flere kompatible enheter

Windows 11 er nå tilgjengelig for flere kompatible enheter

5. oktober 2021 lanserte Microsoft Windows 11 og begynte å rulle ut de nyeste operativsystemene f...

Les mer

Ultimate Clean 8-tema for Windows 8

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Hvordan installere eller avinstallere TPM Diagnostic Tool i Windows 11

Hvordan installere eller avinstallere TPM Diagnostic Tool i Windows 11

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenDette innlegget vi...

Les mer