Windows Tips & News

Hvordan sette en mappevisning i Utforsker for alle mapper

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Hvis du bruker den innebygde filbehandleren i Windows, Windows Utforsker, vil du innse at den har en funksjon for å huske hver mappes visningsinnstilling. Dessverre er det ikke forklart veldig riktig av Microsoft og noen endringer ble gjort i moderne Windows-versjoner som gjør det enda mer forvirrende for sluttbrukere. Vi får stadig dette spørsmålet stilt av våre lesere - er det noen måte å få Windows Utforsker til å angi ønsket visning for alle mapper og deretter huske det? La oss utforske hvordan du gjør det.

Annonse

I Windows XP og tidligere versjoner av Windows kan du åpne Mappealternativer fra Verktøy-menyen i Windows-fil Utforsker, bytt til Vis-fanen og klikk deretter "Bruk på alle mapper" for å angi visningen du brukte til alle mapper. Men i Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista er det ikke så enkelt fordi Explorer nå lagrer visningen for hver mappemal separat.

Windows Utforsker har fem mappemaler - Generelle elementer, dokumenter, bilder, musikk og videoer.

Når du ser Tilpass-fanen i et bibliotek eller en mappe, vil du se disse malene. Dette gir mer fleksibilitet for å se dine personlige data. For eksempel, selv om du foretrekker for eksempel listevisning for dokumenter, vil du kanskje at musikkbiblioteket ditt skal vises i detaljer visning og du vil at dine bilder og videobiblioteker skal være i ikonbaserte visninger som Medium, Large eller Extra Large ikoner. Så for hver mappemal lagrer Explorer innstillingene individuelt. Naturligvis, for å endre visningen for alle malene til den du ønsker, må du gjøre "Bruk på mapper" 5 ganger, én gang for hver mal.

Tilpass mappeegenskaper
Mappeegenskaper-fanen Tilpass
  1. Åpne disse fem mappene i Utforsker:
    C:\Brukere
    C:\Brukere\\Dokumenter
    C:\Brukere\\Musikk
    C:\Brukere\\Bilder
    C:\Brukere\\Videoer
  2. For hver av disse mappene, angi ønsket visning du ønsker. Jeg bruker listevisning for generelle elementer og dokumenter, detaljvisning for musikk og store ikoner for mapper med bilder og videoer.
  3. Nå må du åpne Mappealternativer i hvert av disse 5 Explorer-vinduene. På Windows 8.1 og Windows 8 er kommandoen Mappealternativer på Vis-fanen på båndet. På Windows 7 eller hvis du deaktiverte båndet i Windows 8, trykk Alt+T på tastaturet for å åpne Verktøy-menyen og åpne deretter Mappealternativer.

    Tips: du kan legge til Mappealternativer-knappen til Hurtigtilgangsverktøylinjen. Se følgende artikkel: Slik legger du til en båndkommando til hurtigtilgangsverktøylinjen i filutforsker i Windows 8.1.

    Mappealternativer Visninger
    Mappealternativer Visninger
  4. Bytt til Vis-fanen og klikk "Bruk på mapper". Å gjøre dette påvirker bare mappene til en av de fem malene - det er derfor du må gjøre dette 5 ganger, for hver av de 5 mappene ovenfor.
  5. Lukk nå alle åpne vinduer i Windows Utforsker og åpne dem på nytt. Du bør ha ønsket visning som du angir. Alternativt kan du start Explorer-skallet på nytt for å lukke alle vinduer samtidig.

Merk at til tross for at disse visningene er angitt, husker Explorer fortsatt visningene til individuelle mapper som du endrer senere etter å ha klikket på "Bruk på mapper". For eksempel, hvis du setter Bilder-mappen til Ekstra store ikoner og deretter klikket på «Bruk på mapper», vil alle mapper som inneholder bilder nå ha ekstra store ikoner. Men hvis du skulle endre en av dine spesifikke mapper som inneholder bilder til Medium-ikoner, vil Explorer huske den visningen for den aktuelle mappen.

I tillegg, når du får tilgang til mapper fra bibliotekene deres, vil mappene alltid følge overordnet biblioteks visning. Så hvis du åpnet mappen Mine dokumenter direkte på C:\Users\\Documents, så vil den vise deg visningen du har angitt. Men hvis du får tilgang til den samme mappen fra dokumentbiblioteket, vil den vise deg i visningen du bruker for dokumentbiblioteket.

Til slutt har spesielle mapper som papirkurven, denne PCen / datamaskinen, bibliotekene sine egne visninger som Explorer husker.

Så, nå forhåpentligvis, vil mysteriet om hvordan Explorer bestemmer hvilken visning som skal brukes for en mappe være en litt mer tydelig for deg, og du vil ikke bli forvirret over hvorfor Explorer plutselig bestemte seg for å bytte til en annen utsikt. Lykke til med justeringen! :P

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Tøm og tilbakestill ekstern skjermbuffer i Windows 10

Tøm og tilbakestill ekstern skjermbuffer i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSlik sletter og ti...

Les mer

Angi Når Storage Sense automatisk skal tømme papirkurven

Angi Når Storage Sense automatisk skal tømme papirkurven

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSom du kanskje all...

Les mer

Installer XPS Viewer i Windows 10 versjon 1803

Installer XPS Viewer i Windows 10 versjon 1803

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenWindows 10 versjon...

Les mer