Windows Tips & News

Visual Studio Code versjon 1.80 er nå tilgjengelig

click fraud protection

Visual Studio Code har nådd versjon 1.80 med sin oppdatering fra juni 2023. VS Code er en gratis og åpen kildekoderedigerer fra Microsoft. Vanligvis for slike verktøy kommer det med syntaksutheving, kodefullføring, feilsøkingsmuligheter og Git-integrasjon. Den støtter også utvidelser som legger til ekstra funksjoner, flere programmeringsspråk og tidsbesparende verktøy. VS-kode er tilgjengelig på Windows, macOS og Linux.

Hva er nytt i Visual Studio Code 1.80

Noen av de viktigste høydepunktene inkluderer:

  • Tilgjengelighetsforbedringer - Tilgjengelig visning for bedre skjermleserstøtte, Copilot-lydsignaler.
  • Bedre redigeringsgruppe og størrelse på faner - Angi minimum fanestørrelse, unngå unødvendig endring av redigeringsgruppe.
  • Hopp over underord når du utvider utvalget - Kontroller om du skal bruke kamelveske for valg.
  • Støtte for terminalbilde - Vis bilder direkte i den integrerte terminalen.
  • Python-utvidelser for mypy og debugpy - For Python-typekontroll og feilsøking i VS-kode.
  • Eksterne tilkoblinger til WSL - Koble til WSL-forekomster på eksterne maskiner ved å bruke tunneler.
  • Forhåndsvisning: GitHub Copilot opprette arbeidsområde/notisbok - Stillas raskt prosjekter og notatbøker.
  • Ny C# i VS Code dokumentasjon - Lær om C#-utvikling med C# Dev Kit-utvidelsen.

Her er noen detaljer.

tilgjengelighet

Den siste versjonen av Visual Studio Code (VS Code) inneholder flere tilgjengelighetsforbedringer. Kommandoen "Åpne tilgjengelig visning" lar brukere av skjermlesere inspisere innholdet tegn for tegn eller linje for linje, spesielt i svar eller svar på chattepanelet. Kommandoen "Open Accessibility Help" åpner en kontekstbasert hjelpemeny for redigerings-, terminal-, notatbok-, chat-panelet og innebygde chat-funksjoner. Hjelpemenyen for tilgjengelighet for bærbare datamaskiner gir informasjon om layout, navigasjon og interaksjon. Lydsignaler er lagt til for GitHub Copilot-chatopplevelsen. Chat-svar blir nå gitt umiddelbart til skjermlesere, og chat-panelet og hjelpemenyene for tilgjengelige chat-tilgjengelighet gir mer detaljert informasjon. Innstillingseditorens alt-tekst er forbedret for brukere av skjermlesere, med omfangsveksleren kunngjør det faktiske omfangsnavnet i stedet for en filbane, og innstillingsbeskrivelsen er alt-tekst ryddet opp. Disse oppdateringene forbedrer tilgjengeligheten til VS Code for brukere med visuelle eller andre tilgjengelighetsbehov.

arbeidsbenk

I den nyeste versjonen av Visual Studio Code (VS Code) er det flere nye funksjoner og innstillinger. Du kan nå aktivere autoavspilling og looping for videoforhåndsvisninger ved å bruke innstillingene "mediaPreview.video.autoPlay" og "mediaPreview.video.loop". Det er forbedrede varsler når du prøver å skrive i et skrivebeskyttet redigeringsprogram, med en lenke for å endre "files.readonly"-innstillingene. En ny innstilling, "files.dialog.defaultPath," lar deg konfigurere standardplasseringen for fildialoger. "workbench.editor.doubleClickTabToToggleEditorGroupSizes"-innstillingen deaktiverer endring av størrelsen på en redigeringsgruppe når du dobbeltklikker på en fane. "workbench.editor.tabSizingFixedMinWidth"-innstillingen kontrollerer minimumsstørrelsen på en fane ved bruk av fast fanestørrelse. Standardoppførselen for redaktørgruppedeling er endret til "auto", som fordeler tilgjengelig størrelse jevnt til alle redaktørgrupper hvis ingen har endret størrelse, ellers deler plassen i to. Disse oppdateringene gir flere kontroll- og tilpasningsalternativer for VS Code editor-opplevelsen.

Deaktiver Chromium sandbox

Hvis du har scenarier der det er uunngåelig å starte VS Code-skrivebord som en forhøyet bruker, for eksempel starter du VS Code med sudo på Linux eller som administrator i et AppLocker-miljø på Windows, så må du starte VS Code med kommandolinjealternativene --no-sandbox --disable-gpu-sandbox for å få applikasjonen til å fungere som forventet.

Basert på tilbakemeldingen i nummer 184687, er det nå to nye innstillinger for å gjøre det enklere når du trenger å deaktivere Chromium-sandkassen:

Et nytt kommandolinjealternativ --disable-chromium-sandbox for å deaktivere Chromium-sandkassen for alle prosesser i applikasjonen. Dette nye alternativet kan brukes som en erstatning for --no-sandbox --disable-gpu-sandbox. Dette alternativet gjelder for alle nye prosess-sandbokser som kan legges til av kjøretiden i fremtidige utgivelser.

Gjør følgende for å fortsette å deaktivere Chromium-sandkassen ved flere lanseringer:

  1. Åpne kommandopaletten (⇧⌘P (Windows, Linux Ctrl+Shift+P)).
  2. Kjør kommandoen Preferences: Configure Runtime Arguments.
    1. Denne kommandoen åpner en argv.json-fil for å konfigurere kjøretidsargumenter.
    2. Du ser kanskje noen standardargumenter der allerede.
    3. Legg til "disable-chromium-sandbox": true.
    4. Start VS-kode på nytt.

Og mer. Du finner alt i offisiell kunngjøring.

Hvis du liker denne artikkelen, vennligst del den ved å bruke knappene nedenfor. Det vil ikke ta mye fra deg, men det vil hjelpe oss å vokse. Takk for støtten!

Windows 10 Deaktiver søkehistorikkarkiver

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Har du fortsatt ikke Windows 10 Jubileumsoppdatering? Her er løsningen

Har du fortsatt ikke Windows 10 Jubileumsoppdatering? Her er løsningen

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenHvis du er klar fo...

Les mer

Endre meldingsbokstekststørrelse i Windows 10 Creators Update

Endre meldingsbokstekststørrelse i Windows 10 Creators Update

Fra og med Windows 10 Creators Update har Microsoft fjernet muligheten til å endre avanserte teks...

Les mer