Windows Tips & News

Åpne forhøyet ledetekst fra ikke-forhøyet forekomst

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

I Windows Vista la Microsoft til UAC (User Account Control), som forhindrer rettighetseskalering for kjører apper og krever eksplisitt brukerbekreftelse i tilfelle applikasjonen må utføre en forhøyet oppgave. Noen konsollkommandoer krever også heving. Så hvis du ved et uhell skriver inn en slik kommando i det vanlige ledetekstvinduet, vil den mislykkes. Du må åpne enda en, forhøyet ledetekstforekomst. De fleste vet ikke hvordan de åpner en administratorkommandoprompt, og det er ikke lett for dem.

Annonse


Du kan åpne et forhøyet kommandovindu ved å bruke en av metodene nevnt her: Kjenner du alle disse måtene å åpne en forhøyet ledetekst i Windows?. Problemet er at selv etter å ha åpnet den, må du ofte endre gjeldende bane til den nødvendige katalogen. Dette er fordi Windows som standard åpner den forhøyede ledeteksten ved C:\Windows\System32. Kommandoprompt gir ingen innebygd funksjon for å åpne den forhøyede forekomsten på samme bane.

For å løse dette problemet kan du bruke ELE.exe - et lite konsollprogram jeg kodet for å åpne et nytt konsollvindu i gjeldende katalog fra det eksisterende ledetekstvinduet.

Bruken av ELE er veldig enkel.

Bare skriv ele ved en ikke-forhøyet ledetekst og trykk Enter. Det åpner et nytt konsollvindu som administrator i gjeldende katalog:ele

ele /x - åpner et nytt konsollvindu i gjeldende katalog og lukker det originale konsollvinduet. Hvis ELE startes fra en filbehandler, åpner den automatisk en ny forhøyet konsoll ved gjeldende bane.

Plasser ele.exe i en hvilken som helst mappe som er inkludert i systemets %PATH% miljøvariabel, f.eks. C:\Windows. Det vil gjøre det tilgjengelig fra hvilken som helst mappe, og du trenger ikke å skrive inn hele banen til ele.exe hver gang du vil heve ledeteksten.

Du kan laste ned ELE her:

Last ned ELE

Dette er ikke den eneste måten å bruke ELE på. Den kan integreres i din favorittfilbehandler, som File Explorer, FAR Manager eller Total Commander. Her er noen eksempler nedenfor.

Innholdgjemme seg
Åpne en forhøyet ledetekst fra Filutforsker
Åpne en forhøyet ledetekst fra Total Commander
Åpne en forhøyet ledetekst fra FAR

Åpne en forhøyet ledetekst fra Filutforsker

Hvis du kopierer ELE.exe til en hvilken som helst katalog i systembanen din, for eksempel C:\Windows, kan du ganske enkelt trykke Alt+D mens du jobber i en hvilken som helst mappe for å ta fokus til adressefeltet, og skriv der: ele og trykk Tast inn. En forhøyet ledetekst åpnes ved banen du er i. Dette er en rask metode ved å bruke tastaturet.

Det er også mulig å integrere ELE med File Explorer-appen. Når dette er gjort, vil du kunne åpne en forhøyet ledetekst fra hurtigmenyen direkte.

For å få det til å fungere, bare slå sammen følgende registerjustering:

Windows Registerredigering versjon 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\ele\command] @="ele.exe" [HKEY_CLASSES_ROOT\LibraryFolder\background\shell] [HKEY_CLASSES_ROOT\LibraryFolder\background\shell\ele] [HKEY_CLASSES_ROOT\LibraryFolder\background\shell\ele\command] @="ele.exe" [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\ele\command] @="cmd /c cd /d \"%1\" & ele /x"

Resultatet blir som følger:

ele-utforsker

Åpne en forhøyet ledetekst fra Total Commander

Bare dra og slipp ele på verktøylinjen i Total Commander og fjern "Startbane"-verdien for knappen du nettopp opprettet som vist nedenfor:ele for totalkommandør

Det er nødvendig så ELE åpner et forhøyet ledetekstvindu ved å bruke katalogen som åpnes i det aktive panelet til Total Commander.

Åpne en forhøyet ledetekst fra FAR

FAR Manager, åpen kildekode-konsollens filbehandler som var veldig populær for en tid siden, har en fin funksjon kalt "Brukermeny". Det er en spesialmeny som vises når du trykker på F2 nøkkel. Brukeren kan legge til sine egne kommandoer til den menyen, slik at ELE kan legges til der.
trykk F2, og trykk deretter INS. Type ele.exe i kommandoboksen og du er ferdig:

ele-langtForuten disse bruksområdene, er det mulig å bruke ELE til å kjøre skrivebordsapper forhøyet. Det kan være nyttig i batchfiler og så videre. Syntaksen skal være som følger:

ele application.exe [argumenter]

For eksempel vil følgende kommando åpne Notisblokk forhøyet med filen spesifisert etter den:

ele notepad.exe d:\text1.txt

Det er det. Hvis du har funnet noe å si om ELE, rapportere en feil eller komme med et forslag, er du velkommen til å kommentere.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Vivaldi Android-nettleser: Sveip for å lukke faner, tilpass startsiden, tøm papirkurven (øyeblikksbilde 1683.32)

Vivaldi Android-nettleser: Sveip for å lukke faner, tilpass startsiden, tøm papirkurven (øyeblikksbilde 1683.32)

For en tid siden lanserte teamet bak den innovative Vivaldi-nettleseren et motstykkeprosjekt for ...

Les mer

Lås opp fast eller flyttbar BitLocker-stasjon i Windows 10

Lås opp fast eller flyttbar BitLocker-stasjon i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSlik låser du opp ...

Les mer

Legg til AHCI Link Power Management til Power Options i Windows

Legg til AHCI Link Power Management til Power Options i Windows

3 svarSlik legger du til AHCI Link Power Management til strømalternativer i Windows 10AHCI Link P...

Les mer