Windows Tips & News

Microsoft anbefaler offisielt å unngå apper som gjenoppretter klassiske funksjoner i Windows 11

click fraud protection

Med henvisning til kompatibilitetsproblemer anbefaler Microsoft deg nå offisielt å unngå StartAllBack og ExplorerPatcher. Disse to verktøyene er kjent for å gjenopprette klassiske funksjoner i Windows 11, for eksempel Windows 10 Start-meny, Filutforsker med bånd, den klassiske oppgavelinjen og mye mer. Et innlegg på nettstedet til Windows Health-dashboardet råder deg til å installere dem for å unngå Explorer-krasj og oppstartsløkker.

ExplorerPatcher lar deg gjenopprette Ribbon UI i File Explorer

De kunngjøring sier:

Tredjeparts UI-tilpasningsapper kan føre til at Windows ikke starter opp

Etter å ha installert KB5022913 eller nyere oppdateringer, kan det hende at Windows-enheter med enkelte tredjeparts UI-tilpasningsapper ikke starter opp. Disse tredjepartsappene kan forårsake feil med explorer.exe som kan gjentas flere ganger i en løkke. De kjente berørte tredjeparts UI-tilpasningsappene er ExplorerPatcher og StartAllBack. Denne typen apper bruker ofte ikke-støttede metoder for å oppnå tilpasning og kan som et resultat få utilsiktede resultater på Windows-enheten din.

Løsning: Vi anbefaler at du avinstallerer tredjeparts UI-tilpasningsapper før du installerer KB5022913 for å forhindre dette problemet. Hvis Windows-enheten din allerede har dette problemet, må du kanskje kontakte kundestøtte for utvikleren av appen du bruker. Hvis du bruker StartAllBack, kan du kanskje forhindre dette problemet ved å oppdatere til siste versjon (v3.5.6 eller nyere).

Alt ovenfor er sant. Både den faktiske versjonen av ExplorerPatcher og eldre StartAllBack-utgivelser fungerer ikke som forventet på Windows 11 "Februar 2023-oppdatering" utgitt i dag.

Det som faktisk er interessant her, er det faktum at disse tredjepartsappene er nevnt på det offisielle Health Dashboard. Dette betyr at mange brukere ikke er fornøyd med UI-endringene Microsoft har gjort i Windows 11. Så de bruker disse appene til å gjenopprette det klassiske grensesnittet til Windows 10 i det nyeste operativsystemet.

Så hvis du bruker ExplorerPatcher for å få klassisk oppgavelinje eller Start-menyen tilbake, avinstaller den før du oppgraderer til Windows 11 "Moment 2"-oppdatering.

Hvis du er en StartAllBack-bruker, sørg for at du har den nyeste versjonen installert før du oppgraderer.

Problemet har for øyeblikket statusen "Undersøker". Microsoft må følge med på utviklernes reaksjon på problemet for å bestemme hva de skal gjøre videre. Windows har flere innebygde mekanismer for å advare brukeren om potensielle problemer, inkludert en kompatibilitetskontroll som kan forhindre at appinstallasjonsprogrammet fungerer, og Defender som kan flagge appen like skadelig. Microsoft kan bruke hvilken som helst av dem for å forhindre at tredjeparts UI-tilpassere installeres på den nyeste Windows-utgivelsen før den blir allment tilgjengelig i mars 2023.

Hvis du liker denne artikkelen, vennligst del den ved å bruke knappene nedenfor. Det vil ikke ta mye fra deg, men det vil hjelpe oss å vokse. Takk for støtten!

Windows 10 klokkearkiv

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Tilpass oppgavelinjens dato- og klokkeslettformater i Windows 10

Tilpass oppgavelinjens dato- og klokkeslettformater i Windows 10

13 svarHvis du er interessert i å vite hvordan du tilpasser formatet til den innebygde oppgavelin...

Les mer

Tøm bakgrunnshistorie i Windows 10

Tøm bakgrunnshistorie i Windows 10

Hvis du endret skrivebordsbakgrunnen for Windows 10 flere ganger, vil bildene du brukte vises i V...

Les mer