Windows Tips & News

Windows 11 build 25276 (Dev): Oppgavebehandling live kjernedumper, innstillingerforbedringer og mer

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Microsoft har gitt ut en ny forhåndsvisning av Windows 11-innsidere i Dev-kanalen. Windows 11 build 25276 legger til flere alternativer til live kjernedumper i Task Manager, inkluderer en oppdatert skylagring i Innstillinger-appen, og introduserer et nettverksfeilsøkingsverktøy i Få hjelp app. Dessuten er det noen små grensesnitt- og pålitelighetsforbedringer her og der.

Annonse

Innholdgjemme seg
Hva er nytt i Windows 11 build 25276 (Dev)
Oppgavebehandling live kjernedumper
Oppdaterte abonnementsalternativer i Innstillinger
Feilsøk nettverksproblemer i Get Help-appen
Andre endringer

Hva er nytt i Windows 11 build 25276 (Dev)

Oppgavebehandling live kjernedumper

Microsoft har introdusert et sett med nye Task Manager-funksjoner som er designet for utviklere. De kan nå lage sanntids kjerneminnedumper (LKD) i tillegg til eksisterende "kjernedumper" for prosesser. Faktisk eksisterer den i Windows 11 en stund i form av en skjult funksjon. Selv denne gangen er ikke nyheten tilgjengelig for alle utenfor boksen.

Hvis du dør hardt for å prøve det, følg guiden vår for hvordan du gjør det aktiver live kjernedumper med en gang.

Oppgavebehandling live kjernedump kontekstmeny

Dumper lar deg samle inn data for å feilsøke en feil eller krasj i en prosess, mens operativsystemet kan fortsette å fungere. Dette reduserer nedetid sammenlignet med feilsjekking for "ikke-dødelige", men kraftige krasjer og fryser.

For å lage en levende kjerneminnedump, gå til "Detaljer"-siden i "Oppgavebehandling", høyreklikk på systemprosessen og velg "Opprett levende kjerneminnedumpfil". Dumpen vil bli lagret i følgende katalog:

%LocalAppData%\Microsoft\Windows\TaskManager\LiveKernelDumps

Innstillinger-siden i Oppgavebehandling inneholder noen få alternativer relatert til sanntids kjerneminnedumper.

alternativer relatert til sanntids kjerneminnedumper

Oppdaterte abonnementsalternativer i Innstillinger

I november 2022 introduserte Microsoft en OneDrive skylagringsstatusseksjonKontoer siden i Innstillinger. Der kan du også finne informasjon om dataene fra Microsoft 365 Apps som er lagret i skylagringen din. Fra og med denne byggingen vil vedlegg i Outlook telles på det aktive abonnementskortet og påvirke ledig plass.Outlook-vedlegg i Innstillinger

Denne endringen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for alle innsidere i utviklerkanalen. Brukere kan se en advarsel om lagringsbruk, men dette vil ikke påvirke lagringskapasiteten deres før 1. februar 2023.

Feilsøk nettverksproblemer i Get Help-appen

Å koble fra Internett reduserer produktiviteten på jobben og forstyrrer avslapningen hjemme. For å hjelpe deg med å komme deg på nett igjen, har Microsoft erstattet Network Troubleshooter med et verktøy i den moderne Help Desk-appen. Med nye API-er som diagnostiserer problemer og gir spesifikke anbefalinger for å komme deg på nett, hjelper appen deg med å løse de 30 vanligste tilkoblingsproblemene.

Få hjelp nettverksfeilsøking

For å bruke denne funksjonen trenger du Få hjelp appversjon 10.2208.2551.0 eller senere.

Andre endringer

  • Oppdaterte dialogboksen Program Compatibility Assistant for å matche stilen til Windows 11.Dialogboksen Programkompatibilitetsassistent
  • Midlertidig deaktivert de oppdaterte dialogboksene fra Windows Security-appen (fra brannmuren), som er i stil med Windows 11. De kommer tilbake i nær fremtid.
  • Windows 11 Insider Preview Build 25267 og nyere versjoner i Pro-utgaven lar deg ikke lenger koble til til en ekstern ressurs ved å bruke gjestelegitimasjon som standard, selv om den eksterne serveren ber om gjest legitimasjon. Dette er i tråd med de forbedrede sikkerhetskravene til Enterprise- og Education-utgavene som var introdusert med SMB i Windows 10.

Og mer. Du finner den fullstendige listen over endringer, rettelser og kjente problemer i den offisielle kunngjøringen som er koblet til her.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Hvis du liker denne artikkelen, vennligst del den ved å bruke knappene nedenfor. Det vil ikke ta mye fra deg, men det vil hjelpe oss å vokse. Takk for støtten!

Annonse

Fix Yes-knappen er deaktivert i UAC-dialoger i Windows 10, Windows 8 og Windows 7

Fix Yes-knappen er deaktivert i UAC-dialoger i Windows 10, Windows 8 og Windows 7

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenHvis du noen gang ...

Les mer

Lag systembeskyttelsessnarvei i Windows 10

Lag systembeskyttelsessnarvei i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenHvis du bruker sys...

Les mer

En sammenligning av Windows 10-utgaver

En sammenligning av Windows 10-utgaver

6 svarWindows 10 er tilgjengelig i mange utgaver. Microsoft har gått over fra den klassiske opera...

Les mer