Windows Tips & News

Windows 11 build 25276 (Dev): Oppgavebehandling live kjernedumper, innstillingerforbedringer og mer

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Microsoft har gitt ut en ny forhåndsvisning av Windows 11-innsidere i Dev-kanalen. Windows 11 build 25276 legger til flere alternativer til live kjernedumper i Task Manager, inkluderer en oppdatert skylagring i Innstillinger-appen, og introduserer et nettverksfeilsøkingsverktøy i Få hjelp app. Dessuten er det noen små grensesnitt- og pålitelighetsforbedringer her og der.

Annonse

Innholdgjemme seg
Hva er nytt i Windows 11 build 25276 (Dev)
Oppgavebehandling live kjernedumper
Oppdaterte abonnementsalternativer i Innstillinger
Feilsøk nettverksproblemer i Get Help-appen
Andre endringer

Hva er nytt i Windows 11 build 25276 (Dev)

Oppgavebehandling live kjernedumper

Microsoft har introdusert et sett med nye Task Manager-funksjoner som er designet for utviklere. De kan nå lage sanntids kjerneminnedumper (LKD) i tillegg til eksisterende "kjernedumper" for prosesser. Faktisk eksisterer den i Windows 11 en stund i form av en skjult funksjon. Selv denne gangen er ikke nyheten tilgjengelig for alle utenfor boksen.

Hvis du dør hardt for å prøve det, følg guiden vår for hvordan du gjør det aktiver live kjernedumper med en gang.

Oppgavebehandling live kjernedump kontekstmeny

Dumper lar deg samle inn data for å feilsøke en feil eller krasj i en prosess, mens operativsystemet kan fortsette å fungere. Dette reduserer nedetid sammenlignet med feilsjekking for "ikke-dødelige", men kraftige krasjer og fryser.

For å lage en levende kjerneminnedump, gå til "Detaljer"-siden i "Oppgavebehandling", høyreklikk på systemprosessen og velg "Opprett levende kjerneminnedumpfil". Dumpen vil bli lagret i følgende katalog:

%LocalAppData%\Microsoft\Windows\TaskManager\LiveKernelDumps

Innstillinger-siden i Oppgavebehandling inneholder noen få alternativer relatert til sanntids kjerneminnedumper.

alternativer relatert til sanntids kjerneminnedumper

Oppdaterte abonnementsalternativer i Innstillinger

I november 2022 introduserte Microsoft en OneDrive skylagringsstatusseksjonKontoer siden i Innstillinger. Der kan du også finne informasjon om dataene fra Microsoft 365 Apps som er lagret i skylagringen din. Fra og med denne byggingen vil vedlegg i Outlook telles på det aktive abonnementskortet og påvirke ledig plass.Outlook-vedlegg i Innstillinger

Denne endringen er for øyeblikket ikke tilgjengelig for alle innsidere i utviklerkanalen. Brukere kan se en advarsel om lagringsbruk, men dette vil ikke påvirke lagringskapasiteten deres før 1. februar 2023.

Feilsøk nettverksproblemer i Get Help-appen

Å koble fra Internett reduserer produktiviteten på jobben og forstyrrer avslapningen hjemme. For å hjelpe deg med å komme deg på nett igjen, har Microsoft erstattet Network Troubleshooter med et verktøy i den moderne Help Desk-appen. Med nye API-er som diagnostiserer problemer og gir spesifikke anbefalinger for å komme deg på nett, hjelper appen deg med å løse de 30 vanligste tilkoblingsproblemene.

Få hjelp nettverksfeilsøking

For å bruke denne funksjonen trenger du Få hjelp appversjon 10.2208.2551.0 eller senere.

Andre endringer

  • Oppdaterte dialogboksen Program Compatibility Assistant for å matche stilen til Windows 11.Dialogboksen Programkompatibilitetsassistent
  • Midlertidig deaktivert de oppdaterte dialogboksene fra Windows Security-appen (fra brannmuren), som er i stil med Windows 11. De kommer tilbake i nær fremtid.
  • Windows 11 Insider Preview Build 25267 og nyere versjoner i Pro-utgaven lar deg ikke lenger koble til til en ekstern ressurs ved å bruke gjestelegitimasjon som standard, selv om den eksterne serveren ber om gjest legitimasjon. Dette er i tråd med de forbedrede sikkerhetskravene til Enterprise- og Education-utgavene som var introdusert med SMB i Windows 10.

Og mer. Du finner den fullstendige listen over endringer, rettelser og kjente problemer i den offisielle kunngjøringen som er koblet til her.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Hvis du liker denne artikkelen, vennligst del den ved å bruke knappene nedenfor. Det vil ikke ta mye fra deg, men det vil hjelpe oss å vokse. Takk for støtten!

Annonse

Microsoft lanserer ny Cascadia-kodeskrift for utviklere

Microsoft lanserer ny Cascadia-kodeskrift for utviklere

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenMicrosoft lanserer...

Les mer

Edge Canary er nå basert på Chromium 79

Edge Canary er nå basert på Chromium 79

Med en ny versjon av Edge Canary, som er 79.0.278.0, har Microsoft byttet til den nyeste Blink-ve...

Les mer

Gjenopprett standard skriftinnstillinger i Windows 10

Gjenopprett standard skriftinnstillinger i Windows 10

I denne artikkelen vil vi se hvordan du gjenoppretter standard fontinnstillinger for brukerkontoe...

Les mer