Windows Tips & News

Det ser ut til at Microsoft er i ferd med å drepe PC-er som starter Windows 11 fra harddisker

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

En ny informasjon fra OEM-er avslører Redmond-firmaets intensjon om å eliminere klassiske HDD-drevne PC-er fra markedet. I stedet må nye PC-er med Windows 11 bruke SSD-er som oppstartsenhet. Fristen for endringen er satt et sted i 2023.

Microsoft er i ferd med å drepe PC-er som starter Windows 11 fra harddisker

Informasjonen kommer fra en fersk rapport fra et bransjeanalytikerfirma Trendfokus.

Annonse

Microsoft har ikke kommentert situasjonen ennå. Offisielt kunngjorde ikke Microsoft noen endringer i maskinvarekravene for både forbrukere og leverandører. Det er ingen strenge SSD-krav, men OEM-er har skjøvet tilbake på tidsfristen.

For lagringsenheten har Windows 11 bare 64 GB eller større lagringsenhet kravet, uten å nevne at det må være av SSD type. Noen av de siste tilleggene til Windows 11, inkludert Android undersystem, krever at SSD er installert og tilgjengelig for bruk. Det samme er for DirectStorage.

Faktisk er kravet om en SSD-stasjon for å lagre systempartisjonene fornuftig. Windows-ytelsen på den klassiske harddisken er bare fryktelig treg. Det er som en tortur å starte opp og bruke den fra en spinnende stasjon.

OEM-er er klar over situasjonen, så de fleste moderne enheter har SSD-er installert. Noen modeller har en kombinert lagring med en SSD for Windows, og en større HDD for resten. Likevel finnes det billigere low-end datamaskiner som bare har en enkelt HDD for alt.

Det som er bra med HDD-er er prisen. De er mye billigere, samtidig som de gir deg en større verdi av lagringsplassen. Men fortsatt er de trege.

Kanskje på grunn av Microsofts press på OEM-er, vil de fleste PC-er som tilbyr et harddiskalternativ bli enheter med to stasjoner, med SSD for OS og HDD som en sekundær stasjon. Selvfølgelig vil det være en viss prisøkning, men det vil særlig være i det lavere maskinsegmentet av markedet.

via tomshardware

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Hvis du liker denne artikkelen, vennligst del den ved å bruke knappene nedenfor. Det vil ikke ta mye fra deg, men det vil hjelpe oss å vokse. Takk for støtten!

Vis en meldingsvarsling fra PowerShell

Vis en meldingsvarsling fra PowerShell

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenPowerShell er en a...

Les mer

Last ned Move Libraries over denne PC-en i Windows 10

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Bruk YouTube uten flash installert i Firefox

Bruk YouTube uten flash installert i Firefox

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSom Firefox-bruker...

Les mer