Windows Tips & News

Mozilla jobber med forbedret bilde-i-bilde-modus i Firefox

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

I dag har alle moderne nettlesere en bilde-i-bilde-modus. Den lar brukeren flytte en video fra en nettside til et lite alltid-på-topp-vindu. Chrome, Edge, Firefox og andre nettlesere lar deg også administrere avspilling ved å bruke enkle medieknapper, for eksempel spill av/pause. For omtrent et år siden begynte Mozilla å jobbe med en forbedret versjon av bilde-i-bilde i Firefox. Den nødvendige infrastrukturen er nå tilgjengelig i Firefox Nightly, den tidligste versjonen av Firefox, der Mozilla tester nye funksjoner og muligheter.

Forbedret bilde i bilde-modus i Firefox

Mozilla ønsker å gi brukere stedspesifikke mediekontroller for bilde-i-bilde-modus i Firefox. Selv om en forbedret bilde-i-bilde-modus vil være mer praktisk med tanke på plattformspesifikke funksjoner (Mozilla bruker en mute-knapp på YouTube som et proof-of-concept), hovedideen bak prosjektet er å gjøre PiP mer pålitelig. I følge et innlegg på Bugzilla, globale mediekontroller i Firefox fungerer ikke alltid bra på alle nettsteder. For eksempel, på Netflix, kan endring av avspillingstiden stoppe en video helt. Fremtidige versjoner av Firefox med stedsspesifikke kontroller for PiP vil redusere sjansene for å støte på en lignende feil.

Mozilla Foundation sier fremtidige Firefox-oppdateringer vil gi fire nettstedspesifikke kontroller for medieavspilling i bilde-i-bilde. Disse inkluderer YouTube, Netflix, Amazon Prime Video og en annen ikke navngitt tjeneste. Det er foreløpig ikke noe å teste i Firefox Nightly, siden den nyeste versjonen bare inneholder biter og deler under panseret for at funksjonen skal fungere.

I tilfelle du gikk glipp av det, fungerer Mozilla på rullefelter i Windows 11-stil i Firefox. Dessuten planlegger utviklere å endre hvordan nettleseren håndterer nedlastinger— Fremtidige Firefox-versjoner vil bytte til automatiske nedlastinger og slutte å spørre brukeren om de skal lagre eller åpne en fil.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Windows 10 kan lastes ned på datamaskinen din

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenDet har blitt oppm...

Les mer

Deaktiver blå pilikon på mapper og filer i Windows 10

Deaktiver blå pilikon på mapper og filer i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI Windows 10 kan d...

Les mer

Edge Dev 92.0.884.2 er ute med to nye funksjoner

Edge Dev 92.0.884.2 er ute med to nye funksjoner

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenMicrosoft har oppd...

Les mer