Windows Tips & News

Fjern Windows 10-produktnøkkelen fra registeret og beskytt den mot å bli stjålet

click fraud protection

Når Windows 10 er installert, fortsetter den å lagre produktnøkkelen i registeret. Dette kan være nyttig hvis du ikke husker hvilken nøkkel du brukte på gjeldende installasjon. Også hvis du mistet produktnøkkelen, kan dette være nyttig for å gjenopprette produktnøkkelen med et tredjepartsverktøy eller med et enkelt PowerShell-skript.

Men samtidig er Windows 10-produktnøkkelen din i fare for å bli stjålet. Hvis du er bekymret for at produktnøkkelen din blir stjålet (dvs. med ondsinnet programvare), vil du kanskje fjerne den fra registeret permanent. Denne operasjonen er trygg og vil ikke påvirke aktiveringsstatusen for operativsystemet. Følg denne enkle opplæringen for å lære hvordan du kan slette den lagrede produktnøkkelen i Windows 10. Det samme trikset bør også fungere i Windows 8.1, Windows 7 og Windows Vista.

  1. Åpne en forhøyet ledetekst.
  2. I den forhøyede ledeteksten du nettopp åpnet, skriv inn følgende:
    slmgr /cpky

Det er det!

Her er litt forklaring for de som ønsker å forstå hva som skjer. slmgr står for Software Licensing Manager, det er et Visual Basic-skript i Windows\System32-mappen for å administrere lisensieringsrelaterte operasjoner. /cpky-bryteren ber slmgr om å fjerne produktnøkkelen.

Bonustips: Selv om produktnøkkelen er slettet, kan du fortsatt se den delvise produktnøkkelen hvis du noen gang skulle trenge å vite hvilken nøkkel en bestemt Windows-installasjon bruker. For å se den delvise produktnøkkelen, ved en forhøyet ledetekst, skriv:

slmgr.vbs /dli

Se hvordan den viser den delvise produktnøkkelen. Hvis du har en haug med Windows-lisenser, er denne informasjonen nok til å identifisere hvilken produktnøkkel som ble brukt for denne installasjonen.

Merk at hvis du installerte en volumlisensutgave av Windows, kan det hende at bare den delvise produktnøkkelen kan vises ved å bruke slmgr /dli. slmgr /cpky er ikke nødvendig.

Last ned Quinto Skin for Winamp

Last ned Quinto Skin for Winamp

Last ned Quinto Skin for Winamp.Her kan du laste ned Quinto-skallet for Winamp.Alle kreditter går...

Les mer

Vivaldi 2.5: Nye fanevalgkommandoer (Snapshot 1503.4)

Vivaldi 2.5: Nye fanevalgkommandoer (Snapshot 1503.4)

En annen utviklerversjon av den innovative Vivaldi-nettleseren er ute. Bygg 1503.4 representerer ...

Les mer

Liquid Jewels-tema for Windows 10, 8 og 7

Liquid Jewels-tema for Windows 10, 8 og 7

Liquid Jewels-temaet har 13 fantastiske bakgrunnsbilder med makroutsikt over blomster berørt av n...

Les mer