Windows Tips & News

Windows 8.1-arkiver

click fraud protection

I versjoner av Windows etter XP er det gjort noen endringer i Explorer som er ganske forskjellig fra oppførselen i XP. En av dem er hele radvalg i detaljvisning. Den andre endringen er at elementer i den høyre ruten spades bredere fra hverandre vertikalt fra hverandre enn det var i Windows XP. La oss se hvordan du kan tilbakestille begge endringene hvis du trenger dem.

Windows Utforsker har en utmerket funksjon som alle andre filbehandlere for å vise miniatyrbilder av bilder og videoer i hvilken som helst mappe. For å være sikker på at miniatyrbildene vises umiddelbart hver gang du åpner en mappe, lagrer den miniatyrbildene. Noen ganger klarer den dessverre ikke å generere et miniatyrbilde for enkelte filer, eller fortsette å vise en eldre forhåndsvisning av miniatyrbilder selv om du oppdaterte bildet. Slik kan du tvinge Explorer til å oppdatere miniatyrbildet.

I en tidligere artikkel så vi at Windows Alt+Tab har feil som gjør den ikke egnet for pålitelig veksling. Den har også problemer som at ikonet og teksten til appen ikke er plassert ved siden av hverandre for å umiddelbart identifisere appen. Miniatyrbildet av appen er ofte mindre og er ikke nok til å identifisere nøyaktig hvilket vindu du bytter til, spesielt hvis det er flere vinduer i samme app åpne. En gratis tredjeparts Alt+Tab-erstatning,

VistaSwitcher løser alle disse problemene.

Windows har hatt Alt+Tab-funksjonalitet for å bytte mellom kjørende programmer ved hjelp av tastaturet siden Windows 3.0. Denne Alt+Tab-oppgaven Switcher forble stort sett den samme fra Windows 95 til Windows XP, men endret i Windows Vista for å innlemme en glassbakgrunn og miniatyrbilder. Mens noen brukere foretrekker den nye Alt-Tab-bryteren, foretrekker mange andre en renere Alt-Tab uten miniatyrbilder og glassbakgrunn. La oss se hvordan Alt+Tab kan justeres.

Windows Utforsker er en veldig kraftig filbehandler, men den mangler fortsatt noen viktige verktøy. I Windows 8 har båndet lagt til noen av disse essensielle kommandoene til Explorer som manglet, men båndet tar mye plass og lar deg ikke legge til dine egne tilpassede kommandoer i Explorer. En ekstremt nyttig verktøylinje for Windows Utforsker kalt StExBar gir mordere funksjoner som burde vært inkludert i Windows.

I dagens versjoner av Windows må du starte PC-en på nytt for færre aktiviteter. Hvis du har installert en driver, gjort noen systemomfattende innstillingsendringer, installert oppdateringer eller hvis du avinstallerte et program, kan det hende at Windows må starte på nytt. Bortsett fra disse oppgavene, kan du stort sett unngå å gjøre en fullstendig avslutning eller omstart og ganske enkelt gå i dvale eller sove. Windows 8s hybridavslutning logger deg faktisk ut og går i dvalemodus. Så hvis du noen gang trenger å finne ut hvor lenge nøyaktig hvordan PC-en er på siden siste omstart eller full avslutning, kan du enkelt finne det ut.

Gadgets er en veldig nyttig funksjon i Windows. Hvis du bruker Gadgets i Windows 7 og i Windows 8/8.1 ved å bruke dette installasjonsprogrammet, kan det hende du minimerer de åpne appene dine ved å klikke på Vis skrivebord-knappen eller Win+D/Win+M-hurtigtastene for å se gadgetene. Det er faktisk en hurtigtast i Windows for å bringe Gadgets til toppen av andre vinduer.

Windows 8 introduserte en låseskjerm, atskilt fra påloggingsskjermen og Windows 8.1 forbedret den ytterligere ved å legge til en lysbildefremvisningsfunksjon på låseskjermen. Hvis du imidlertid kjører Windows 7, kan du fortsatt få en lignende opplevelse ved å laste ned en enkel app.

Som du kanskje er klar over, introduserte Windows 7 en redesignet oppgavelinje som forlot en populær klassiker funksjoner, men introduserte noen virkelig fine forbedringer som store ikoner, hoppelister, drabare knapper etc. Oppgavelinjen har ikke mange konfigurerbare innstillinger eksponert i GUI for å finjustere oppførselen, men det er noen skjulte hemmelige registerinnstillinger som du kan finjustere.

Windows er ikke særlig smart når det kommer til å håndtere ulike mediefilformater. Den har et utvidbart eiendomssystem for å se deres egenskaper og innebygde metadata, men det etterlater sluttbrukere høyt og tørt ved frakt med støtte for svært få medieformater og deres egenskaper. En tredjeparts gratis app kalt MediaTab løser dette problemet for godt ved å avsløre alle mulige detaljer om mediefiler i deres egenskaper.

Endre systemlokalitet i Windows 10

Endre systemlokalitet i Windows 10

Legg igjen et svarSom du kanskje allerede vet fra tidligere artikler, støtter Windows 10 endring ...

Les mer

Slik kopierer du region- og språkinnstillinger i Windows 10

Slik kopierer du region- og språkinnstillinger i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI Windows 10 er de...

Les mer

Aktiver språklinjen i Windows 10 (klassisk språkikon)

Aktiver språklinjen i Windows 10 (klassisk språkikon)

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI Windows 7 er det...

Les mer