Windows Tips & News

Slik ser Windows 10 Sun Valley kontekstmenyer ut

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

For noen måneder siden begynte Microsoft å jobbe med et prosjekt, kodenavnet Sun Valley, som har som mål å bringe et nytt utseende til Windows 10 og legge til en rekke nye funksjoner. For å nevne noen, kommer avrundede hjørner for knapper, vinduer og andre kontroller, inkludert Start-menyen, Handlingssenter og innebygde apper. Vi kan nå sjekke ut hvordan Sun Valley kontekstmenyer ser ut.

Annonse

Den store UI-endringen, kjent som 'Sun Valley', er sannsynligvis endringen de fleste ser frem til i Windows 10, tatt i betraktning operativsystemets hele livssyklus så langt. Det forventes å bli tilgjengelig i andre halvdel av 2021.

Sun Valley vil friske opp utseendet til Windows 10-brukergrensesnittet og få moderne brukergrensesnittdeler til å se mer konsistente ut, og skape et enklere og effektivt brukergrensesnitt som matcher dagens arbeidsflyter.

Windows 10x Action Center.webp

den 'Sun Valley' Prosjektet er fortsatt omgitt av rykter og lekkasjer, Microsoft refererer til dette trekket som å "fornye" Windows-skrivebordet. Stillingsannonser på Microsofts karrierenettsted 

bekrefte planen for å "forynge" Windows-brukeropplevelsen med slagordet "Windows er tilbake".

👉 Visuelle endringer som Sun Valley vil inkludere

I løpet av de kommende månedene vil endringene bli rullet ut til Insider-bygg av Windows 10. Men for øyeblikket kan vi sjekke ut hvordan kontekstmenyen vil se ut med Sun Valley. Dette er mulig med Windows UI-bibliotek. WinUI er det underliggende biblioteket som overlader de nyeste Microsoft-appene og designløsningene.

Innholdgjemme seg
Windows 10 Sun Valley kontekstmenyer
Ikke bare kontekstmenyer

Windows 10 Sun Valley kontekstmenyer

WinUI Endringer hvordan kontekstmenyen ser ut. Skjermbildene nedenfor viser kontekstmenyene med avrundede hjørner. Legg merke til avstanden mellom oppføringer og størrelsen på chevrons. En annen viktig ting å merke seg er at den mye hypede Reveal-effekten, som var en del av Flytende design, brukes ikke lenger for menyer. Microsoft finner det ikke lenger relevant for menyer.

Sun Valley kontekstmeny Eksempel 3Sun Valley kontekstmeny Eksempel 4Sun Valley kontekstmeny Eksempel 5
Sun Valley kontekstmeny Eksempel 1

Når dette skrives, vurderes disse endringene i kontrollene foreløpig for inkludering i WinUI 3. Det er imidlertid bekreftet at endringene nedenfor er lagt til.

Ikke bare kontekstmenyer

I tillegg til kontekstmenyene har rullegardinlistene Datovelger og Tidsvelger allerede mottatt et nytt design. Microsoft jobber med å inkludere de nødvendige endringene i produktkodebasen. Dette bør ikke ta lang tid. Slik ser det ut:

Høydepunktseffekten du ser ovenfor kalles "X-Ray".

Microsoft forventer å gi ut Sun Valley som en oppdatering i andre halvdel av dette året. Så det kan vises i oktoberutgivelsen, som vil være "Oktober 2021-oppdatering", versjon 21H2. Noter det betydningen av funksjonsoppdateringene vil bli reversert. Den store oppdateringen vil bli utgitt i andre halvdel av 2021. Men våroppdateringen, versjon 21H1, vil være en mindre, som Windows 10 20H2 og 1909, som minner om det Microsoft pleide å kalle "Service Pack".

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Sun Valley 2: Den første Windows 11-funksjonsoppdateringen vil fokusere på manglende funksjoner

Sun Valley 2: Den første Windows 11-funksjonsoppdateringen vil fokusere på manglende funksjoner

Det tok ikke lang tid før Microsoft lanserte den første funksjonsoppdateringen for Windows 10 til...

Les mer

Microsoft jobber med Android 12L for Surface Duo og Duo 2

Microsoft jobber med Android 12L for Surface Duo og Duo 2

2021 er nå historie, noe som betyr at Microsoft ikke klarte å gi ut Android 11-oppdateringen for ...

Les mer

GOM Player v1.0-skinn fra AIMP3

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer