Windows Tips & News

Qualcomm har en eksklusiv avtale med Microsoft for Windows på ARM

click fraud protection

Det melder XDA at Qualcomm har en eksklusiv avtale med Microsoft for Windows på ARM, laget for flere år siden. På grunn av den avtalen er alle enheter som kjører denne versjonen av det populære operativsystemet kun basert på Snapdragon-brikker. En annen interessant ting er at avtalen utløper veldig snart.

For andre leverandører er avtalen ingen nyhet. De er klar over at det finnes en avtale mellom Microsoft og Qualcomm. De jobber allerede i samme retning.

For eksempel har MediaTek allerede kunngjort sin intensjon om å bygge sin egen prosessor for Windows på ARM-enheter. Samsung kan også gi ut en desktop ARM-brikke. Selskapet jobber allerede i samarbeid med AMD for å integrere RDNA-grafikkjernen i Exynos.

I mellomtiden har Qualcomm bestemt seg for å dele navnet på sine Snapdragon-mobilprosessorer i et eget merke. Produsenten vil også slutte å bruke den tresifrede modellnummereringen til sine SoC-er. Selskapet ønsker å forenkle anerkjennelsen av det nye merket.

Fra nå av er Snapdragon ikke bare navnet på en egen serie med mobile prosessorer, men et helt uavhengig merke. Qualcomm-navnet vil ikke lenger bli brukt i navnene på sjetongene. Produsenten begynte å bevege seg i denne retningen siden utgivelsen av Snapdragon 888 Plus-modellen, som manglet Qualcomm-navndelen.

Selskapet bruker allerede den nye prosessornummereringen i sine PC-brikker. For eksempel har den Snapdragon 8cx Gen2 og Snapdragon 7c Gen2-modeller. Selskapet vil introdusere den første mobile enheten under den nye modellnavneordningen 30. november.

Microsoft og Qualcomm har et langvarig forhold som dateres tilbake til Windows Phone-æraen. Dette unike operativsystemet ble bare støttet av Snapdragon-enheter.

Edge kan nå åpne PDF-dokumenter der du la dem

Edge kan nå åpne PDF-dokumenter der du la dem

Microsoft ser ut til å aldri være tom for ideer om hvordan man kan forbedre PDF-opplevelsen i Edg...

Les mer

Moody Skies-tema for Windows 8

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Windows Terminal Preview 1.1 er ute

Windows Terminal Preview 1.1 er ute

Teamet bak Windows Terminal har annonsert en ny forhåndsversjon av appen. Den nye forhåndsvisning...

Les mer