Windows Tips & News

Slik sletter du diagnosedata i Windows 10

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Som du kanskje allerede vet, kommer Windows 10 med en funksjon for telemetri og datainnsamling. Den samler inn mange diagnostiske data og sender dem til Microsoft. Ifølge selskapet brukes disse dataene til å forbedre produktets kvalitet og brukeropplevelsen. Sammen med den nylig lagt til Diagnostic Data Viewer-appen, har Microsoft lagt til muligheten til å fjerne Windows Diagnostic Data som operativsystemet har samlet inn fra enheten din. Her er hvordan det kan gjøres.

Annonse

Innholdgjemme seg
Windows-diagnosedata
Slett diagnosedata i Windows 10

Windows-diagnosedata

Windows 10 kommer med en rekke verktøy for å administrere diagnosedata. Det er en nettbasert app, Microsofts personverndashbord, som lar brukeren administrere mange aspekter av personvernet ditt i det nye operativsystemet.

Alternativene "Diagnose og bruksdata" kan angis i Innstillinger-appen på ett av følgende nivåer, som beskrevet av Microsoft:

  1. Sikkerhet

    I denne modusen vil Windows 10 sende minimalt med data til Microsoft. Sikkerhetsverktøy som Windows Defender og Malicious Software Removal Tool (MSRT) vil sende et lite sett med data til selskapets servere. Dette alternativet kan bare aktiveres i Enterprise, Education, IoT og Server-utgaver av operativsystemet. Å angi sikkerhetsalternativet i andre Windows 10-utgaver har ingen effekt og går automatisk tilbake til Basic.
  2. Grunnleggende
    Grunnleggende informasjon er data som er avgjørende for driften av Windows. Disse dataene hjelper til med å holde Windows og apper i gang ved å fortelle Microsoft om funksjonene til enheten din, hva som er installert og om Windows fungerer som det skal. Dette alternativet slår også på grunnleggende feilrapportering til Microsoft. Hvis du velger dette alternativet, vil de kunne tilby oppdateringer til Windows (gjennom Windows Update, inkludert verktøyet for fjerning av skadelig programvare). Det kan imidlertid hende at enkelte apper og funksjoner ikke fungerer riktig eller i det hele tatt.
  3. Forbedret
    Forbedrede data inkluderer alle grunnleggende data pluss data om hvordan du bruker Windows, for eksempel hvor ofte eller hvor lenge du bruker bestemte funksjoner eller apper og hvilke apper du bruker oftest. Dette alternativet lar også Microsoft samle forbedret diagnoseinformasjon, for eksempel minnetilstanden til din enhet når et system- eller appkrasj oppstår, samt måle påliteligheten til enhetene, operativsystemet og apper. Hvis du velger dette alternativet, hevder Microsoft å gi deg en forbedret og personlig Windows-opplevelse.
  4. Full
    Fullstendige data inkluderer alle grunnleggende og forbedrede data, og slår også på avanserte diagnosefunksjoner som samler inn ytterligere data fra enhet, for eksempel systemfiler eller minneøyeblikksbilder, som utilsiktet kan inkludere deler av et dokument du jobbet med når et problem inntreffer. Denne informasjonen hjelper Microsoft med å feilsøke og fikse problemer. Hvis en feilrapport inneholder personlige data, vil de ikke bruke denne informasjonen til å identifisere, kontakte eller målrette annonsering mot deg. Dette er det anbefalte alternativet for den beste Windows-opplevelsen og den mest effektive feilsøkingen.

Se artikkelen Endre innstillinger for diagnostikk og bruksdata i Windows 10.

Fra og med Windows 10 build 17083 er det en ny Diagnostic Data Viewer-app. Det er deaktivert som standard, men det er enkelt å aktivere det i Innstillinger. Diagnostic Data Viewer er en Store-app som viser de innsamlede diagnostiske dataene enheten din sender til Microsoft. Informasjon er gruppert etter en rekke kategorier.

Appen er nyttig når du trenger å se hvilke data Windows 10 vil laste opp til Microsoft fra datamaskinen din.

Du kan lære hvordan du installerer og bruker Diagnostic Data Viewer ved å lese følgende artikkel:

Slik aktiverer du Diagnostic Data Viewer i Windows 10

Til slutt, fra og med Windows 10 Build 17093, er det mulig å slette diagnosedata samlet inn av OS.

Slett diagnosedata i Windows 10

  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Gå til Personvern – Diagnostikk og tilbakemelding.
  3. På høyre side blar du ned til Slett diagnostiske data seksjon.Slett diagnosedataseksjonen i Innstillinger
  4. Klikk på Slett knapp.

Du er ferdig. Når du klikker på Slett-knappen, vises en rød tekstetikett ved siden av knappen, som viser siste sletteforespørselsdato. Slett diagnosedata i Windows 10

Det er det.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Daily Bing #27-tema for Windows 8

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Daily Bing #22-tema for Windows 8

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Bing HD #2-tema for Windows 8

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer