Windows Tips & News

Opera 50 er ute med anti-Bitcoin-gruveverktøy

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Den endelige versjonen av Opera 50 ble sluppet tidligere i dag. Det er en moderne nettleser med interessante og eksklusive funksjoner du kanskje liker eller ikke liker. La oss se hva som er nytt i denne versjonen.

Annonse

Den viktigste funksjonen til Opera 50 er en ny funksjon for beskyttelse av kryptovalutagruvedrift.

Den nye funksjonen heter "NoCoin". Når den er aktivert, forhindrer den JavaScript-gruvearbeidere fra å kjøre i nettleseren din. Den offisielle kunngjøringen sier følgende:

Bitcoins er virkelig hot akkurat nå, men visste du at de faktisk kan gjøre datamaskinen din varmere? CPU-en din jobber plutselig med 100 prosent kapasitet, viften blir gal uten tilsynelatende grunn, og raskt utladet batteri kan alle være tegn på at noen bruker datamaskinen din til å miner etter kryptovaluta.

Denne kryptovalutautvinningen kan noen ganger fortsette etter at du først har besøkt siden. Men vi, som den eneste store nettleseren med integrert annonseblokkering, har en innebygd løsning for å forhindre at gruvearbeidere kommer inn på maskinen din.

Etter at vi nylig oppdaterte reglene for vår innebygde annonseblokkeringsmekanisme, eliminerte vi skript for utvinning av kryptovaluta som overbruker enhetens databehandlingsevne. Bare aktiver Operas annonseblokkering for å forhindre gruvenettsteder for kryptovaluta fra å gjøre det skitne arbeidet på datamaskinen din.

Så hvis et nettsted du besøkte skal bruke datamaskinen din til å utvinne kryptovaluta, bør den nye funksjonen beskytte deg mot problemet.

Det nye alternativet finner du under Innstillinger - Blokker annonser - NoCoin.

Opera 50 Aktiver Nocoin

Med NoCoin slått på, vil sider som er innebygd med skript for gruvedrift for kryptovaluta, blokkeres på lignende måte som den innebygde annonseblokkeringen deaktiverer annonser.

Opera 50 Cryptocurrency-logo
Innholdgjemme seg
Chromecast-støtte
VR-spillerforbedringer
Oculus Rift-støtte
Programvaredekoding
Automatisk formatgjenkjenning
Avslutt-knapp
Lagre som PDF
Last ned blekk

Chromecast-støtte

Chromecast er enheten som hjelper deg enkelt å strømme innhold fra nettleseren til TV-skjermen eller hjemmelydsystemet uten å måtte koble til irriterende kabler hver gang. Google avslørte nylig at den har solgt 55 millioner enheter siden lanseringen av enheten i juli 2013. For enkelhets skyld støtter Opera 50 nå Chromecast-avspilling.

Opera 50 Chromecast

VR-spillerforbedringer

Opera 50 kommer med en rekke forbedringer til den innebygde VR-spilleren.

Oculus Rift-støtte

Oculus Rift-støtten vil være aktivert med Opera 50. Eiere av Oculus Rift-headset kan nå bruke enhetene sine med Opera VR-spilleren.

Programvaredekoding

Teamet bak nettleseren implementerte programvaredekoding for GPUer som ikke støtter YouTubes VP8- eller VP9-formater.

Automatisk formatgjenkjenning

Opera 50 har en JavaScript-basert videoformatdeteksjonsfunksjon for et sett med populære nettsteder (YouTube, Facebook, Vimeo, etc) for riktig avspillingsmodus.

Avslutt-knapp

En ny Exit VR-knapp vil tillate brukere å stoppe VR-avspilling på riktig måte. Ved å klikke på "Slå av"-knappen i Opera VR 360 Player, vil enheten gå tilbake til den opprinnelige startskjermen.Opera 50 Vr Exit

Lagre som PDF

Til slutt vil nettleseren tillate deg å lagre nettsider til en PDF-fil.

En ny menykommando finner du under "Fil". Se følgende skjermbilde:

Opera50 Lagre side PDF

Det er en annen metode for å lagre en side som PDF med Opera. Det er mulig å bruke dialogboksen Skriv ut. Du må åpne utskriftsdialogen og velge "Lagre som PDF" som skriver. Det er flere alternativer som styrer hvordan PDF-en skal genereres, inkludert layout, overskrifter, marger og så videre.

Opera50 Print Dialog

Du er kanskje nysgjerrig på hva forskjellen er mellom disse to metodene? Det nye alternativet "Lagre side som PDF" vil lagre nøyaktig det du ser på skjermen. Skriv ut dialogen vil produsere en utskriftsvennlig PDF-fil. Den vil bli generert fra utskriftsversjonen av nettsiden din. Noen elementer som bilder eller rammer kan fjernes, og det generelle sideoppsettet kan se annerledes ut. Så det nye alternativet er optimalisert for å lagre nøyaktig det du ser og for å være praktisk for offline lesing.

I tillegg til disse endringene inkluderer nettleseren en rekke stabilitetsreparasjoner, Chromium 63.0.3239.108, og endringer til den innebygde VPN-funksjonen.

Last ned blekk

  • Opera Stable for Windows
  • Opera Stable for macOS
  • Opera Stable for Linux – deb-pakker
  • Opera Stable for Linux – RPM-pakker

Kilde: Opera

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Vivaldi 3.5 er nå tilgjengelig, her er endringene

Vivaldi 3.5 er nå tilgjengelig, her er endringene

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenVivaldi 3.5 er ute...

Les mer

Hvordan lage en snarvei for å åpne Innstillinger-sjarmen direkte

Hvordan lage en snarvei for å åpne Innstillinger-sjarmen direkte

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenJeg vil gjerne til...

Les mer

Skype Insider-oppdateringen inkluderer bedre støtte for Android 11 og mer

Skype Insider-oppdateringen inkluderer bedre støtte for Android 11 og mer

Legg igjen et svarMicrosoft har gitt ut en ny Skype Insider-bygning med en rekke nye funksjoner o...

Les mer