Windows Tips & News

Hva er Windows 11 SE?

click fraud protection

Denne uka, Microsoft annonserte Windows 11 SE—en ny SKU for utdanningsmarkedet og avanserte enheter, for eksempel den splitter nye $249 Surface Laptop SE. Kort tid etter kunngjøringen publiserte Microsoft et dokument som beskrev alle detaljene om den nye operativsystemvarianten. Den avslører flere interessante ting om Windows 11 SE.

Hva er Windows 11 SE, og hvordan skiller det seg fra vanlig Windows 11?

For det første har Windows 11 et forenklet brukergrensesnitt for å minimere distraksjon og holde fokus på utdanning. Den har også forbedringer og optimaliseringer for bedre ytelse på mindre kraftige bærbare datamaskiner og nettbrett.

I sin natur er Windows 11 et sky-først operativsystem, som bidrar til å redusere minneforbruk og lagringsfotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle Windows SKU-er.

Hva betyr SE?

Microsoft har presisert at "SE" ikke betyr noe spesifikt. Det er bare en markør for tydelig differensiering fra andre utgaver, som Home og Professional. Likevel kan noen brukere uoffisielt kalle det School Edition, Student Edition eller Simplified Edition.

Hvor kan jeg laste ned Windows 11 SE?

Du kan ikke laste ned Windows 11 SE slik du gjør med vanlige forbrukerorienterte SKU-er. Det betyr at du ikke kan rulle tilbake til Windows 11 SE når du avinstallerte det og byttet til "tradisjonell" Windows 11 eller en annen operasjon system. Dessuten kan du ikke "oppgradere" Windows 11 SE til Windows 11 Home, Professional, etc.

Hvor kan jeg kjøpe en datamaskin med Windows 11 SE?

Selv om Microsoft sier at de ikke planlegger å begrense salget av Windows 11 SE-baserte enheter i butikker, vil du neppe oppdage en.

Microsoft, for eksempel, planlegger å begynne å selge sin egen enhet, Surface Laptop SE, til skoler gjennom ulike partnere fra begynnelsen av 2022. Den kommer i salg i USA, Storbritannia, Canada og Japan.

Produsenter, som Acer, Asus, Dell, Dynamook og andre, vil tilby lignende enheter med Windows 11 SE. Det er ingen informasjon om hvorvidt disse datamaskinene vil være tilgjengelige fra forhandlere.

Hva er minimumskravene til maskinvare for Windows 11 SE?

De er de samme som vanlige Maskinvarekrav for Windows 11. Det eneste unntaket er at Microsoft ikke tillater installasjon av Windows 11 SE på datamaskiner med mer enn 8 GB RAM og 128 GB lagringsplass.

Fungerer Windows 11 SE med Win32-apper?

Windows 11 SE støtter alle slags apper, men sluttbrukere vil ikke få en sjanse til å installere sine egne Win32- eller UWP-applikasjoner.

Microsoft tillater innholdsfiltreringsapper, testløsninger, tilgjengelighetsapper, klasseromskommunikasjonsapper, viktig diagnostikk, administrasjon, tilkobling, nettlesere og støtteapper.

Apper som "faller utenfor" disse spesifikasjonene kan ikke fungere på en datamaskin med Windows 11 SE.

Støtter Windows 11 SE Chrome?

Ja. Chrome og andre nettlesere.

Windows 11 SE bakgrunnsbilde

Denne utgaven av Windows 11 kommer med sin egen variant av Bloom-tapetet. Fargene er forskjellige. Den er mindre blå i fargen og inkluderer rosa, gule, magenta og røde striper.

Hvis du liker det, kan du last den ned her.

Lær mer om Windows 11 SE

Hvis du er interessert i å lære mer om Windows 11 SE, sjekk ut det offisielle dokumentet som beskriver alle detaljene om den nyeste versjonen av Windows 11.

Få NEON-apper i Windows 10 Non-Insider-bygg

Få NEON-apper i Windows 10 Non-Insider-bygg

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSom du kanskje all...

Les mer

Angi hvor mange ganger oppgavelinjeknappen skal blinke i Windows 10

Angi hvor mange ganger oppgavelinjeknappen skal blinke i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenNår et program i W...

Les mer

Spar minne i Chrome ved å kjøre faner for samme nettsted i én prosess

Spar minne i Chrome ved å kjøre faner for samme nettsted i én prosess

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenGoogle Chrome-nett...

Les mer