Windows Tips & News

Aktiver eller deaktiver arkivapper i Windows 10

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Slik aktiverer eller deaktiverer du arkivapper i Windows 10

Arkiver apper er en ny funksjon i Windows 10, først introdusert i Windows 10 build 20201. Når den er aktivert, prøver den å spare lagringsplass og internettbåndbredde ved å legge apper som du sjelden bruker i arkivet.

Annonse

De Arkiver apper funksjonen er tilgjengelig fra og med Windows 10 build 20201. Den offisielle endringsloggen nevner ikke dens tilstedeværelse, men alternativet finner du under Innstillinger > Apper > Apper og funksjoner. Alternativet er aktivert som standard, og fungerer bare for Microsoft Store-apper.

Når alternativet er aktivert, vil operativsystemet automatisk "arkivere" (dvs. fjerne) appene du ikke bruker ofte for å frigjøre plass og Internett-båndbredde. Den vil ikke fjerne noen av filene dine og andre data som er lagret lokalt eller i skyen. Neste gang du starter en arkivert app, vil den bli lastet ned og installert på forespørsel. Dette fungerer bare hvis appen forblir tilgjengelig i det øyeblikket, bemerker Microsoft.

Innholdgjemme seg
For å aktivere eller deaktivere arkiveringsapper i Windows 10,
Aktiver eller deaktiver arkivapper med en registerjustering

For å aktivere eller deaktivere arkiveringsapper i Windows 10,

  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Gå til Apper > Apper og funksjoner.
  3. Til høyre finner du Arkiver apper alternativ.
  4. Slå på (aktiver, brukt som standard) eller av (deaktiver) vekslealternativet under Arkiver apper beskrivelse.Windows 10 Aktiver Deaktiver arkivapper

Du er ferdig.

Alternativt kan du slå på eller av denne funksjonen i registeret. La oss se på hvordan.

Aktiver eller deaktiver arkivapper med en registerjustering

  1. Finn bruker-SID for brukerkontoen din. Åpne ledeteksten og type wmic brukerkontoliste full, og noter SID-verdien.Kontoinfo-kommando
  2. Åpne Registerredaktør.
  3. Navigere til følgende nøkkel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\InstallService\Stubification.
  4. Under Stubifisering nøkkel, klikk på undernøkkelen som representerer SID-en du fikk ovenfor.
  5. Til høyre, til høyre, endre eller opprett en ny 32-biters DWORD-verdi AktiverAppOffloading. Merk: Selv om du er det kjører 64-bits Windows du må fortsatt opprette en 32-biters DWORD-verdi.Windows 10 Aktiver Deaktiver arkivapper i registeret
  6. Sett verdidataene til 1 til Aktivert (brukes som standard), eller 0 (for å deaktivere Arkiver apper) for det du ønsker.

Du er ferdig!

Det er verdt å nevne at andre programvareleverandører bruker samme lagringsoptimaliseringsmetode. For eksempel gjør Apple det samme på iOS, ved å fjerne ubrukte apper og installere dem på forespørsel.

Microsoft jobber aktivt med å legge til flere lagringsoptimaliseringsalternativer til Innstillinger-appen. Tidligere, hadde selskapet integrert klassisk diskoppryddingsverktøy opsjoner, som senere har fått en antall forbedringer.

Til slutt, med nylige endringer, inkluderer Windows 10 en moderne implementering av Diskbehandlingsverktøyet i Innstillinger-appen. Opprinnelig oppdaget av entusiaster, ble den offisielt introdusert i Windows 10 build 20197. Når vi snakker om sistnevnte, lar Microsoft den eksisterende Disk Management MMC-snap-in-modulen være tilgjengelig for de som foretrekker den fremfor Innstillinger-appen.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Windows 10 Redstone 2 build 14901 er ute for Insiders

Windows 10 Redstone 2 build 14901 er ute for Insiders

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenMicrosoft slapp i ...

Les mer

Windows 10 build 14901-arkiver

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Windows 10 Storage Diagnostic Tool i jubileumsoppdatering

Windows 10 Storage Diagnostic Tool i jubileumsoppdatering

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenWindows 10 Anniver...

Les mer