Windows Tips & News

Windows 10 får et nytt Cloud Shell

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Microsoft jobber med et nytt skall (kjernebrukergrensesnitt) for Windows 10 kjent som "Cloud Shell". Den har som mål å levere brukergrensesnittet over skyen. I hovedsak er det en lett versjon av Windows 10 for ulike enheter.

Annonse

Dette flyttet fra Microsoft kan være på grunn av ARM SoCs som Windows 10 Creators Update blir portert. Disse mobile CPU-ene er mye mindre kraftige enn tradisjonelle x86-prosessorer i desktop-klassen. De er mer strømeffektive. Et skall levert over skyen kan være en passende løsning for ARM-baserte enheter.

Når dette skrives, er det ikke mye informasjon om Cloud Shell. Vi gjetter bare at Cloud Shell utvikles på grunn av ARM-enheter. Informasjonen kommer fra Petris artikkel.

Et operativsystem som Chrome OS som kjører på Chromebook er en lignende moderne tilnærming til databehandling der de fleste tjenestene og brukerfunksjonene leveres fra skyen. Chromebook har oppnådd rimelig suksess i det siste mot Windows-PCer. Microsoft ser kanskje på å konkurrere på dette området med Cloud Shell.

Hvis Cloud Shell skal være eksklusivt for ARM-enheter, kan Windows 10-utgaven med den fungere som en erstatning for Windows RT. Windows RT ble Windows 8 portert til ARM og senere oppdatert til RT 8.1. Men fordi enheter med Windows RT ikke var populære, fantes det ingen tilsvarende Windows 10-basert utgivelse. Cloud Shell forventes naturlig nok å bygge på Universal Windows Platform og vil støtte Store-apper og -tjenester. Microsoft snakket om et tjenestedrevet (komponerbart) skall i Windows 8.1-tidsrammen, og det ser ut til at de endelig kan bringe det ut i livet.

Cloud Shell kan også være for Windows 10 på alle plattformer - i så fall kan det fungere som hvordan deler av Cortana fungerer for øyeblikket - deler av brukergrensesnittet gjengis fra nettet, og filene er ikke installert lokalt.

Mer informasjon om det kommende Cloud Shell vil bli tilgjengelig senere, med den offisielle kunngjøringen. Det er foreløpig ikke kjent når Microsoft kommer til å introdusere Cloud Shell for publikum.

Kilde: MSPoweruser.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Se beskyttelsesloggen til Windows Defender i Windows 10

Se beskyttelsesloggen til Windows Defender i Windows 10

Nyere versjoner av Windows 10 kommer med en app som heter Windows-sikkerhet. Tidligere kjent som ...

Les mer

Endre markørstørrelse for konsoll i Windows 10

Endre markørstørrelse for konsoll i Windows 10

En konsoll i Windows 10 er skallmiljøet der du kan kjøre tekstbaserte konsollverktøy og verktøy v...

Les mer

Windows 10 build 14986 erstatter kommandoprompt med PowerShell overalt

Windows 10 build 14986 erstatter kommandoprompt med PowerShell overalt

Som du kanskje allerede vet, kommer Microsoft til å erstatte den klassiske kommandopromptkonsolle...

Les mer