Windows Tips & News

Microsoft forener Edge desktop og mobil kodebase

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Microsoft Edge tilbyr den samme brukeropplevelsen på alle skrivebordsplattformer, unntatt noen få Microsoft-kontospesifikke funksjoner som mangler på Linux. Men på mobile plattformer er ting annerledes. På Android er Microsoft Edge fortsatt på Chromium 77. På iOS bruker nettleseren en helt annen motor på grunn av Apples restriktive retningslinjer. Denne fragmenteringen gjør utviklingen av nettleseren mye mer utfordrende og tregere. For å opprettholde alle tre versjonene og slippe nye funksjoner samtidig, må Microsoft kode en enkelt ting tre ganger. Den første er for desktop, den andre er for Android, og den tredje er for iOS. For å bli kvitt denne hindringen jobber Microsoft med å forene kodebasen mellom alle plattformer.

Annonse

Under Ignite-konferansen delte Microsoft planene sine om å lage en enkelt delt database for Edge. Denne endringen vil forbedre utviklingshastigheten og effektiviteten og hjelpe utviklere med å oppnå funksjonsparitet mellom mobil og desktop Edge. Ved å forene kodebasen vil Microsoft følge andre vanlige nettleseres beste praksis, for eksempel Google Chrome. Det vil også tillate bedriftskunder å bruke de samme retningslinjene på mobil- og desktopversjoner. Endelig vil endringen øke nettleserens ytelse på Android og gjøre nettleseren mer potent og konkurransedyktig med vanlige tilbud fra Google, Firefox, etc.

Microsoft begynte å jobbe med å forene kodebasen for Edge i fjor. Nå nærmer prosessen seg gradvis sluttfasen. Selskapet sier at den første betaversjonen med en felles kode vil være tilgjengelig på iOS og Android i løpet av den kommende måneden. Dessverre er det ikke gitt noen spesifikke datoer.

Interessant nok var behovet for å øke hastigheten på nettleserutviklingen en av grunnene til at Microsoft droppet sin proprietære Edge Legacy-gjengivelsesmotor til fordel for Chromium. Nå mottar Edge store oppdateringer hver sjette uke og krever ikke lenger nye Windows 10-bygg for å levere de nyeste funksjonene. Forhåpentligvis vil det å lage en enkelt delt kodebase også bidra til å øke hastigheten på mobile plattformer.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Edge Add-on Store får utvidelsesmerker

Edge Add-on Store får utvidelsesmerker

Microsoft har annonsert at de tar med merker til Edge-tilleggsbutikken. De bør hjelpe deg å skill...

Les mer

Hemmelige perler i Windows 11 Build 23419 som du kan aktivere

Hemmelige perler i Windows 11 Build 23419 som du kan aktivere

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenTradisjonelt for u...

Les mer

Betakanalinnsidere mottar ny USB4-side og tidssekunder i skuffen med Build 22624.1470

Betakanalinnsidere mottar ny USB4-side og tidssekunder i skuffen med Build 22624.1470

Microsoft har lansert nye betakanalbygg av Windows 11 versjon 22H2. Bygg 22621.1470 kommer med ny...

Les mer