Windows Tips & News

Microsoft Edge får en innebygd ordbok for PDF Reader

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Define-kommandoen i Microsoft Edge har mottatt noen få oppdateringer i den nyeste Canary-versjonen. Til slutt viser den en orddefinisjon, og brukergrensesnittet er nå mer polert.

Annonse

Du husker kanskje Define-kommandoen i Edge vi nylig anmeldt. Den var tilgjengelig for noen få bygg siden på Canary, men forsvant så. Nå er den tilbake og den fungerer endelig.

Definer kommando

De nyeste Edge Canary-byggene tilbyr nå en innebygd ordbok for raskt å slå opp et ord i en PDF. For å gjøre dette, merk et ord eller en setning og velg Definere fra en kontekstmeny. Når du klikker på denne kommandoen, åpner nettleseren et lite vindu med uttale, forklaringer, synonymer og brukseksempler. Dessuten er det en knapp for å lytte til et ord, kopiere det eller søke etter det på nettet. Microsoft Edge bruker Bing-søket for å hente alle nødvendige data. Dette er et velkomment tillegg til allerede tilgjengelige læringsfunksjoner og grammatikkverktøy, for eksempel delene av talefremheveren eller stavelsesmarkeringen.

Definer kommando med sidefeltsøk

Ved å klikke på Søk etter %word% lenke, vil du åpne et sidefeltsøk med ekstra detaljer om utvalget. Den inneholder også et beskrivende bilde for ordet, noe vi har allerede sett i Microsoft Edge med funksjonen Picture Dictionary.

Define-funksjonen er ikke ny for moderne nettlesere. Som vi sa før, var den tilgjengelig i Edge Legacy, og den er også kjent for iOS- og macOS-brukere. I motsetning til Edge, på Apple-operativsystemer, er ordbøker en del av operativsystemene og er tilgjengelige i alle apper. Dette betyr at du kan definere et ord fra hvilken som helst tekst på nettsider eller andre apper, ikke bare i PDF Reader. I Microsoft Edge fungerer denne funksjonen kun i PDF Reader, noe som er en grusomhet. Edge Legacy tilbød det ikke bare for PDF, men for lesevisning og til og med bøker. Vi kan bare håpe at Microsoft er i de tidlige stadiene med å implementere denne funksjonen, og at den snart vil være tilgjengelig i andre moduser også. Sørg for å send tilbakemelding om denne funksjonen for å hjelpe selskapet med å forbedre den.

Den innebygde ordboken er ikke den eneste nylige forbedringen til Microsoft Edge. For et par uker siden mottok dens Immersive Reader forbedret Wikipedia-støtte, så det er nå mye lettere å lese Wikipedia-sider i Reader-modus.

Microsoft kunngjorde nylig at det er det bytte fra en seks ukers til en fire ukers oppdateringsplan for Edge-nettleseren. Dette betyr at nye funksjoner vil være tilgjengelige mye raskere. Endringen går live i september med utgivelsen av Edge 94.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Firefox 75 utgitt, her er hva som er nytt

Firefox 75 utgitt, her er hva som er nytt

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenMozilla har gitt u...

Les mer

Windows 10 Build 16215 er ute

Windows 10 Build 16215 er ute

Microsoft lanserte i dag nok en Windows 10 Insider Preview-versjon. Windows 10 build 16215 som re...

Les mer

Hvordan starte, stoppe eller starte en tjeneste på nytt i Windows 10

Hvordan starte, stoppe eller starte en tjeneste på nytt i Windows 10

I dag skal vi se hvordan du administrerer tjenester i Windows 10. Vi vil se i detalj hvordan du s...

Les mer