Windows Tips & News

Deaktiver Keylogger i Windows 10 Spring Creators Update

click fraud protection

Det er ingen hemmelighet for alle som bruker Windows 10 at dette operativsystemet samler inn mye privat informasjon og sender den tilbake til Microsoft slik at de får mer telemetridata om bruksvanene dine som de bruker for å målrette deg med annonser og ta programvaredesign beslutninger. Sammen med andre data, samler operativsystemet også biter av informasjon for å forbedre tastaturprediksjonsfunksjonen og blekkgjenkjenning. Når denne funksjonen er aktivert, kan den sende data som du skriver inn. Mange brukere er ikke fornøyd med denne oppførselen.

Når "Diagnostikk og bruk"-dataalternativet er satt til Full under Innstillinger -> Personvern -> Tilbakemelding og diagnostikk, vil Windows samle inn blekk- og skrivedataene dine og sende dem til Microsoft. Ifølge selskapet vil de innsamlede dataene bli brukt til å forbedre blekk- og skriveplattformen for alle brukere.

For mange brukere er det ikke åpenbart hvordan de innsamlede dataene skal brukes av selskapet. Dette fører til tonnevis av klager. Med Windows 10 Spring Creators Update prøver Microsoft å endre situasjonen ved å tilby et ekstra alternativ i Innstillinger for å eksplisitt deaktivere keylogger.

Windows 10 Spring Creators Update kommer med en oppdatering av personvernsiden i Innstillinger-appen. Et nytt alternativ plassert på Diagnostikk og tilbakemelding siden gjør det mulig å ekskludere input fra telemetridatasettet. Her er hvordan det kan gjøres.

For å deaktivere Keylogger i Windows 10 Spring Creators Update, gjør følgende.

  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Gå til Personvern -> Diagnostikk og tilbakemelding.
  3. Rull ned til alternativet til høyre Forbedre blekk- og skrivegjenkjenning og deaktiver den.
  4. Windows vil ikke sende data du skriver.

Du er ferdig.

Det er verdt å nevne at Windows 10 Spring Creators Update kommer med en rekke nye verktøy relatert til telemetri og diagnostiske data. Den inkluderer et nytt verktøy, Diagnostic Data Viewer. Diagnostic Data Viewer er en Store-app som viser innsamlede diagnosedata som enheten din vil sende til Microsoft. Den er deaktivert som standard, men er enkel å aktivere. Se

Slik aktiverer du Diagnostic Data Viewer i Windows 10

Et annet nytt alternativ lar deg fjerne Windows-diagnosedataene som operativsystemet har samlet inn fra enheten din. Det aktuelle alternativet er plassert under Personvern -> Diagnostikk og tilbakemelding. Se følgende artikkel for detaljer:

Slett diagnosedata i Windows 10

Det er det.

Last ned Last ned Alice v1.1 Skin for AIMP3

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjen...

Les mer

Last ned Last ned Color Dragon Mini v1.8 Skin for AIMP3

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjen...

Les mer

Last ned Last ned Black Glass (Virys90) V Skin for AIMP3

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjen...

Les mer