Windows Tips & News

Bytt ut Notisblokk med Notisblokk++ ved å bruke dette trikset

click fraud protection

Notisblokk er et enkelt tekstredigeringsprogram for Microsoft Windows. Den har vært inkludert i alle versjoner av Microsoft Windows siden Windows 1.0 i 1985. Den passer for brukere som av og til utfører grunnleggende tekstredigering. Avanserte brukere og programmerere bruker ofte kraftigere tredjepartsapper som Notepad++, Geany, Sublime Text og andre. Her er et triks som lar deg erstatte Notepad med Notepad++. Det fungerer i alle Windows-versjoner, inkludert Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Notepad++ er en kraftig åpen kildekode-redigering for ren tekst som kommer med tonnevis av nyttige funksjoner, inkludert syntaksutheving, bokmerker, fil systemnavigasjon, bokmerker, kodefolding, stavekontroll, temaer, tilpassbare hurtigtaster, søk og erstatt med regulære uttrykk, og mange mer.

For mange brukere trenger Notepad++ ingen introduksjon.

Utvikleren av Notepad++ har implementert et fint tillegg til appen. Fra og med versjon 7.5.9 er det mulig å få Notepad++ til å erstatte den innebygde Notepad-appen.

Det er en spesiell verdi "debugger" som du kan spesifisere i Windows-registeret for å få Windows til å starte en hvilken som helst app i stedet for den originale appen. Denne muligheten ble laget spesielt for utviklere for å feilsøke problemer, men den kan være nyttig i mange andre tilfeller. Noen eksempler:

  • Slik tar du et skjermbilde av påloggingsskjermen i Windows 10
  • Kjør hvilken som helst app fra Ease of Access-knappen på Windows 10-påloggingsskjermen
  • Bruk begge oppgavebehandlerne samtidig i Windows 10 og Windows 8

"Debugger"-strengverdien inneholder vanligvis hele banen til EXE-filen som skal fungere som debugger. Den vil få hele banen til den kjørende kjørbare filen. Vi kan bruke dette til å overstyre den kjørbare filen til Notepad-appen.

Notepad++ v7.5.9 kan brukes som 'debugger' for Notepad-appen. Faktisk kan du også bruke tidligere versjoner av appen som debugger for Notisblokk. Imidlertid åpnet eldre versjoner Notepad.exe-binæren i en fane sammen med målfilen. Notepad++ v7.5.9 løser dette problemet.

Bytt ut Notepad med Notepad++ i Windows

  1. Åpne en forhøyet ledetekst.
  2. Skriv inn eller kopier og lim inn følgende kommando:
    reg legg til "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe" /v "Debugger" /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles (x86)%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
  3. Dobbeltklikk nå på en tekstfil eller skriv notatblokk i tekstboksen i dialogboksen Kjør eller Start-menyen. Dette vil åpne Notepad++.
  4. For å angre endringen, bruk følgende kommando:reg slett "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe" /v "Debugger" /f.

De nye alternativene -notepadStyleCmdline og -z av Notepad++ gjør susen.

Du får appen her:

Last ned Notepad++

Det er det.

Vis alltid hele URL-adressen i Google Chrome

Vis alltid hele URL-adressen i Google Chrome

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSlik viser du allt...

Les mer

Edge Chromium synkroniserer utvidelsene dine snart

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Microsoft Edge 80.0.334.2 treffer Dev-kanalen

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer