Windows Tips & News

Legg til hjemmegruppe-kontekstmeny i Windows 10

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Du kan legge til en nyttig hjemmegruppe-kontekstmeny på Windows 10-skrivebordet. Den lar deg administrere hjemmegruppealternativene dine, se passord, dele biblioteker eller feilsøke tilkoblings- og delingsproblemer. La oss se hvordan.

Annonse

Windows 10 Home Group kontekstmenyDu kan legge til en spesiell undermeny Hjemmegruppe til kontekstmenyen til skrivebordet i Windows 10. Den vil inneholde følgende elementer:
  • Bli med i hjemmegruppe
  • Hjemmegruppe-mappen din
  • Endre alternativer for hjemmegruppe
  • Se passord
  • Del biblioteker og enheter
  • Start feilsøking

Dette kan gjøres med en enkel registerjustering. Sørg for at brukerkontoen din har administrative rettigheter før du fortsetter. Menyen vil være tilgjengelig for alle brukere som er registrert i Windows 10 på datamaskinen din.

For å legge til HomeGroup kontekstmeny i Windows 10, gjør følgende.

Bruk registerjusteringen som er oppført nedenfor. Lim inn innholdet i Notisblokk og lagre som en *.reg-fil.

Windows Registerredigering versjon 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\HomeGroup] "MuiVerb"="Hjemmegruppe" "Position"="Bund" "Icon"="imageres.dll,-1013" "SubCommands"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\HomeGroup\Shell\HomeGroupLocation] "Icon"="imageres.dll,-1013" "MuiVerb"="Plassering for hjemmegruppemappe" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\HomeGroup\Shell\HomeGroupLocation\command] @="explorer.exe-skall{B4FB3F98-C1EA-428d-A78A-D1F5659CBA93}" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\HomeGroup\Shell\Windows. HjemmegruppeBli med] "CommandStateSync"="" "ExplorerCommandHandler"="{E4D5B02C-82A9-4363-BD02-8BA595200BCF}" "Icon"="imageres.dll,-1013" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\HomeGroup\Shell\Windows. HjemmegruppeCPL] "CommandStateSync"="" "ExplorerCommandHandler"="{AA2E2C5B-0B0C-4ECC-B32B-3935269E0588}" "Icon"="imageres.dll,-5364" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\HomeGroup\Shell\Windows. Hjemmegruppepassord] "CommandStateSync"="" "ExplorerCommandHandler"="{C98F3822-3658-4D75-8A25-6621665ECD56}" "Icon"="imageres.dll,-5360" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\HomeGroup\Shell\Windows. Hjemmegruppedeling] "CommandStateSync"="" "ExplorerCommandHandler"="{ED8C22CA-7722-464A-A522-7967ABF63C35}" "Icon"="imageres.dll,-1010" [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\HomeGroup\Shell\Windows. Hjemmegruppe feilsøking] "CommandStateSync"="" "ExplorerCommandHandler"="{7B90DAE3-4AD0-4F0D-BE80-A26B296C3156}" "Icon"="imageres.dll,-5365"
Windows 10 Home Group kontekstmeny Juster innhold

I Notisblokk, trykk Ctrl + S eller kjør Fil - Lagre-elementet fra Fil-menyen. Dette åpner dialogboksen Lagre. Der skriver du eller kopierer og limer inn navnet "HomeGroup.reg" inkludert anførselstegn.

Windows 10 Home Group kontekstmeny Lagre Tweak-innhold

Doble anførselstegn er viktig for å sikre at filen får filtypen "*.reg" og ikke *.reg.txt. Du kan lagre filen på et hvilket som helst sted, for eksempel kan du legge den i skrivebordsmappen.

Dobbeltklikk på filen du opprettet, bekreft importoperasjonen og du er ferdig!Windows 10 Home Group kontekstmeny

For å spare tid laget jeg registerfiler som er klare til bruk. Du kan laste dem ned her:

Last ned registerfiler

Angrejusteringen er inkludert.

Du kan spare tid og bruke Winaero Tweaker i stedet. Den kommer med følgende funksjon:

Winaero Tweaker Home Group

Du kan laste den ned her: Last ned Winaero Tweaker.

De fleste kommandoene i denne kontekstmenyen er bare vanlige båndkommandoer som raskt kan legges til kontekstmenyen med en tweak eller ved å bruke Context Menu Tuner-appen.
Se min forrige artikkel hvor jeg forklarte hvordan du legger til en hvilken som helst båndkommando til kontekstmenyen i Windows 10:

Slik legger du til en båndkommando til høyreklikkmenyen i Windows 10

Kort sagt, alle båndkommandoene er lagret under denne registernøkkelen

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CommandStore\shell

Du kan eksportere ønsket kommando og endre den eksporterte *.Reg for å legge den til kontekstmenyen for filer, mapper eller et hvilket som helst annet objekt som er synlig i Filutforsker.

Alternativt kan du bruke Context Menu Tuner. Det lar deg legge til en hvilken som helst båndkommando til kontekstmenyen.

Windows 10 Organiser kontekstmenytuner

Last ned Context Menu Tuner

Kontekstmenyelementet Hjemmegruppemappeplassering er en spesiell "skall"-kommando. Det er mange skallplasseringer i Windows 10, som du kan få tilgang til via shell{GUID}-kommandoer fra "Kjør"-dialogen. De er også kjent som "Shell-mapper". Skallmapper er ActiveX-objekter som implementerer en spesiell virtuell mappe eller en virtuell applet. I noen tilfeller gir de tilgang til fysiske mapper på harddisken din eller til og med spesiell OS-funksjonalitet som "Minimer alle Windows" eller Alt+Tab-bryteren. Se følgende artikkel for mer informasjon:

CLSID (GUID)-skallplasseringsliste i Windows 10 Anniversary Update

Det er det.

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Registerredigering får en adresselinje i Windows 10

Registerredigering får en adresselinje i Windows 10

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenI den nylig utgitt...

Les mer

Hva er nytt i Windows 10 Creators Update

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din mens du navigerer gjenn...

Les mer

Hvordan aktivere Windows Sandbox (og hva er det)

Hvordan aktivere Windows Sandbox (og hva er det)

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenSom du kanskje hus...

Les mer