Windows Tips & News

Microsoft vil overlade Edge med ekstra beskyttelse

click fraud protection
ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen

Microsoft annonserte på deres Ignite 2016-konferanse at deres nye nettleser, Edge, som er tilgjengelig eksklusivt for Windows 10, vil få et ekstra sikkerhetslag. Appen vil bruke virtualisering for å isolere trusler og kjøre nettsider og nettapper i et sikkert miljø.

Annonse

edge splash standard fargeDen nye funksjonen heter "Windows Defender Application Guard for Microsoft Edge". Den bruker en lett virtuell maskin for å gi mer sikkerhet for nettleseren og isolere den i en beholder.

Under panseret på den nevnte funksjonen ligger en ny teknologi kalt Virtualization-Based Security (VBS). Den drives av Hyper-V, som fungerer som en lett virtuell maskin. Microsoft hevder at det ikke vil tillate angripere å få tilgang til sensitive data når brukeren bruker Edge.

Windows Defender Application Guard for Microsoft Edge gir et sett med viktige Windows-funksjoner i en VM som er tilgjengelig for nettleseren. Det er en minimalistisk VM som kun inkluderer eksplisitte funksjoner og komponenter som kreves av nettleseren for å fungere skikkelig. Ifølge Microsoft reduserer dette angrepsvektoren.

Hvis brukeren trenger noe som ikke passer til den nye sikkerhetsmodusen for Edge, kan han merke et nettsted som "klarert". Dette vil tillate nettleseren å forlate sikkerhetsbeholderen og kjøre den relaterte prosessen som en vanlig app med hele settet med tillatelser tilgjengelig på operativsystemet.

Windows Defender Application Guard er begrenset til kun Edge. Teknologien vil ikke være tilgjengelig for tredjepartsapper. I fremtiden kan Microsoft utvide tilgjengeligheten av beskyttelsen til andre apper, men bare for innebygde Windows-apper.

Windows Defender Application Guard vil i utgangspunktet kun være tilgjengelig for Windows 10 Enterprise. Det er ikke klart når den vil være tilgjengelig for brukere av andre utgaver.

Microsoft sier at bruk av en virtuell maskin for å isolere apper i en beholder har en viss ytelseseffekt. Det kan også hende at andre apper som er avhengige av maskinvareassistert virtualisering som VirtualBox eller VMware Workstation ikke kan kjøre når denne sikre modusen til Edge er aktivert. En annen begrensning er at virtualiserte nettsteder ikke kan lagre informasjonskapsler mellom økter; Hvis du lukker nettleseren, slettes alle informasjonskapslene dine, så du må logge på på nytt hver gang.

Liker du ideen bak Windows Defender Application Guard-funksjonen? Tror du det vil hjelpe Edge med å konkurrere med vanlige nettlesere?

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsen
Microsoft lanserer akutte Windows 10 kumulative oppdateringer for å fikse IE11

Microsoft lanserer akutte Windows 10 kumulative oppdateringer for å fikse IE11

ANBEFALT: Klikk her for å fikse Windows-problemer og optimalisere systemytelsenMicrosoft gir ut e...

Les mer

Windows 10 Build 18363.385 inkluderer 19H2-funksjoner aktivert

Windows 10 Build 18363.385 inkluderer 19H2-funksjoner aktivert

Microsoft gir ut en ny kumulativ oppdatering til Windows 10 Insiders i Release Preview-ringen, tr...

Les mer

Aktiver og bruk A2DP Sink for Bluetooth i Windows 10

Aktiver og bruk A2DP Sink for Bluetooth i Windows 10

Slik aktiverer og bruker du A2DP Sink for Bluetooth i Windows 10Med Windows 10 versjon 2004, Micr...

Les mer